Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 08. 07:59, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK

Négy és fél óra alatt elfogták a visszatérő tokodi szalonnatolvajokat

Négy és fél óra alatt elfogták a visszatérő tokodi szalonnatolvajokat

Mindössze négy és fél óra elegendő volt a dorogi nyomozóknak, hogy elfogjanak három fiatal betörőt. Egy tokodi pincébe törtek be és tulajdonítottak el onnan szalonnát, sonkát és egyéb finomságot.

A sértett hétfőn 13 óra körüli időben kért rendőri segítséget, miután észrevette, hogy a kert végében található éléskamrába ismeretlenek betörtek és abból elvittek több kilónyi füstölt hentesárut. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói helyi elkövetőket kerestek, akik tudhatták, mit rejt a kisház. Sorra felkeresték azokat a fiatalokat, akik korábban követtek el hasonló jellegű bűncselekményt. A környékbelieket is megkérdezték, láttak-e idegeneket, gyanúsan viselkedő személyeket a fenti időben.

A nyomozás eredményeként hétfőn 18 óra körüli időben a rendőrök elfogtak és előállítottak három fiatalkorú fiút, akik gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték a betörést. Elmondták, hogy múlt szombaton tulajdonították el húst, melyet azonnal eladtak a faluban. Egy régi biciklit és háromezer forintot kaptak érte. A biciklit egyikük megtartotta és hazavitte, a pénzt pedig sörre és cigire költötték el.

Másnap ismét pénzre volt szükségük, ezért visszamentek a sértetthez. Ezúttal többen is segédkeztek a háromfős csapatnak. Az újabb adag szalonna és füstölt csülök gyorsan gazdára talált. A fiúk összesen hatezer forintot kaptak érte, melyet ismét elköltöttek az utolsó fillérig. A kisházat harmadjára sem kímélték, vasránap késő este a maradék húst is elhozták onnan és eladták. Ezután fogták el őket a dorogi nyomozók, akik társaikat és a helyi orgazdákat is előállították. A házkutatások során a nyomozók sok húst már nem találtak, lefoglalták viszont a bűncselekmény során használt eszközöket.

Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.