Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2013. Május 08. 07:59, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK

Négy és fél óra alatt elfogták a visszatérő tokodi szalonnatolvajokat

Négy és fél óra alatt elfogták a visszatérő tokodi szalonnatolvajokat

Mindössze négy és fél óra elegendő volt a dorogi nyomozóknak, hogy elfogjanak három fiatal betörőt. Egy tokodi pincébe törtek be és tulajdonítottak el onnan szalonnát, sonkát és egyéb finomságot.

A sértett hétfőn 13 óra körüli időben kért rendőri segítséget, miután észrevette, hogy a kert végében található éléskamrába ismeretlenek betörtek és abból elvittek több kilónyi füstölt hentesárut. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói helyi elkövetőket kerestek, akik tudhatták, mit rejt a kisház. Sorra felkeresték azokat a fiatalokat, akik korábban követtek el hasonló jellegű bűncselekményt. A környékbelieket is megkérdezték, láttak-e idegeneket, gyanúsan viselkedő személyeket a fenti időben.

A nyomozás eredményeként hétfőn 18 óra körüli időben a rendőrök elfogtak és előállítottak három fiatalkorú fiút, akik gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték a betörést. Elmondták, hogy múlt szombaton tulajdonították el húst, melyet azonnal eladtak a faluban. Egy régi biciklit és háromezer forintot kaptak érte. A biciklit egyikük megtartotta és hazavitte, a pénzt pedig sörre és cigire költötték el.

Másnap ismét pénzre volt szükségük, ezért visszamentek a sértetthez. Ezúttal többen is segédkeztek a háromfős csapatnak. Az újabb adag szalonna és füstölt csülök gyorsan gazdára talált. A fiúk összesen hatezer forintot kaptak érte, melyet ismét elköltöttek az utolsó fillérig. A kisházat harmadjára sem kímélték, vasránap késő este a maradék húst is elhozták onnan és eladták. Ezután fogták el őket a dorogi nyomozók, akik társaikat és a helyi orgazdákat is előállították. A házkutatások során a nyomozók sok húst már nem találtak, lefoglalták viszont a bűncselekmény során használt eszközöket.

Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.