Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 04. 09:44, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Negyedjére is ittasan vezetett az a sofőr, akinek ügyében most született ítélet

Negyedjére is ittasan vezetett az a sofőr, akinek ügyében most született ítélet

Ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még idén januárban alkoholos befolyásoltság alatt vezette járművét Esztergom belvárosában.

Az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság 1 év 6 hó végrehajtandó fogházbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki ezt megelőzően három alkalommal, kizárólag ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt volt büntetve. Legutóbb 2020. évben a bíróság 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 év 2 hónapra felfüggesztett fogházbüntetést és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott a férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi 2021. január hó 13-án 21 óra 55 perckor Esztergomban, a Kiss János vezérezredes utca irányából a körforgalmon áthaladva, az Árok utca irányába haladva közepes fokú állapotban vezette a zárt áruszállító gépkocsit.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság – az ügyészség indítványára- elrendelte a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot fenntartott.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.