Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 04. 09:44, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Negyedjére is ittasan vezetett az a sofőr, akinek ügyében most született ítélet

Negyedjére is ittasan vezetett az a sofőr, akinek ügyében most született ítélet

Ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még idén januárban alkoholos befolyásoltság alatt vezette járművét Esztergom belvárosában.

Az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság 1 év 6 hó végrehajtandó fogházbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki ezt megelőzően három alkalommal, kizárólag ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt volt büntetve. Legutóbb 2020. évben a bíróság 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 év 2 hónapra felfüggesztett fogházbüntetést és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott a férfival szemben.

A vádirat szerint a férfi 2021. január hó 13-án 21 óra 55 perckor Esztergomban, a Kiss János vezérezredes utca irányából a körforgalmon áthaladva, az Árok utca irányába haladva közepes fokú állapotban vezette a zárt áruszállító gépkocsit.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság – az ügyészség indítványára- elrendelte a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot fenntartott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT