Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Július 30. 07:06, péntek | Helyi
Forrás: MCC

Néhány napon belül indul az MCC Feszt Esztergomban

Néhány napon belül indul az MCC Feszt Esztergomban

Különleges helyszínen, rendhagyó programokkal várja az MCC Feszt az esztergomiakat, valamint a városba látogatókat.

A fesztivál nemcsak a programjai miatt különleges, hanem a helyszínválasztás miatt is, ugyanis itt a színpadok és az interaktív programokat kínáló kiállítókat felvonultató Edusétány a város közterein kapnak helyet.

Idén első alkalommal rendezi meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) az MCC Fesztet Esztergomban augusztus 5-7. között. A rendhagyó fesztivál nem csupán zenei fellépőkkel, hanem közéleti beszélgetésekkel és interaktív programokkal is várja a minőségi kikapcsolódásra vágyókat.

Az MCC 25 éve kezdte meg tehetséggondozó tevékenységét, amellyel anyagi helyzettől függetlenül fejlődési lehetőséget kínál a legtehetségesebb magyar fiatalok számára az általános iskolától kezdve az egyetemi éveken át a posztgraduális képzésekig. Idén pedig úgy döntött, hogy a szélesebb közvéleménynek is szeretné megmutatni egy fesztiválba sűrítve az intézmény esszenciáját.

„Az esztergomi és térségi lakosok számára az elmúlt másfél év nehézségei után felüdülés egy színvonalas és sokszínű rendezvény. A helyieknek lehetőségük nyílik megismerni a Mathias Corvinus Collegium szerteágazó tevékenységét, illetve a szervezet tagjainak Esztergomot, a Dunakanyar Fővárosát. Külön öröm, hogy az MCC Fesztet helyi szolgáltatókkal együttműködésben szervezzük” – mondta Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere.

Ahogy arra a rendezvény „Hangot adunk a tehetségnek” szlogenje is utal, nem csak egy fesztiválról, hanem egy tehetséggondozó programról, értékek megjelenítéséről is van szó. A résztvevők napközben közéleti, kulturális beszélgetéseket, vitákat hallgathatnak meg, szurkolhatnak az Olimpián részvevő magyaroknak az Olimpiai színpadnál, ahol emellett olyan kiemelkedő sportolókkal hallgathatnak meg beszélgetéseket, mint Erdei Zsolt, Madár, Gyenesei Leila vagy Storcz Botond.

Az MCC Feszttel nem titkolt szándékunk a hagyományteremtés. Célunk, hogy létrejöjjön egy olyan fesztivál, amely a tehetségről, a tehetség ünnepléséről szól. A fellépőink pedig azok a magyarországi és külföldi szaktekintélyek, akik sokat tesznek azért, hogy a magyar ifjúság fejlődjön, akik olyan tudással rendelkeznek, amelyet érdemes a magyar fiataloknak megismerniük, és akik fellépésükkel, stílusukkal tökéletesen illeszkednek a fesztivál formához is” – emelte ki Szalai Zoltán, a fesztivált szervező MCC főigazgatója.

A színpadi beszélgetéseken – többek között – aktuális oktatási, gazdasági, közösségi média, sport és sajtókérdésekről esik szó, ismert hazai és nemzetközi szaktekintélyek tolmácsolásában. Olyan nemzetközi sztárokat is sikerült megnyerni az MCC Fesztnek, mint Tucker Carlson, amerikai közéleti televíziós sztárműsorvezető, a Fox News csatornán futó Tucker Carlson Tonight házigazdája, Dennis Prager, az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb konzervatív politikai kommentátora, Renée DiResta dezinformáció szakértő, a Netflixen futó Társadalmi dilemma című sikerfilm szereplője, Abishur Prakash jövőkutató, „A mesterséges intelligencia geopolitikája” című könyv szerzője, vagy Calum T.M. Nicholson kutató, aki az éghajlatváltozás megértését helyezte új alapokra.

Az EDU Sétányon bemutatkozik a Mathias Corvinus Collegium teljes képzési palettája és a partnerszervezetek, amelyek izgalmas interaktív programokkal várják a látogatókat.
Természetesen a könnyűzenei koncertekről és a hajnalig tartó bulizásról is gondoskodnak a szervezők, méghozzá olyan fellépőkkel, mint a Csík Zenekar, az Intim Torna Illegál, a PASO, a Blahalouisiana vagy a Margaret Island.
A Party Arénában a hangulatról Andro, a Cloud9+ vagy a NECC gondoskodik. Egyben ez az MCC Feszt egyetlen programhelyszíne, ahova külön jegyet kell váltani.
A szervezők a programok kialakításakor arra törekedtek, hogy a fesztivál minél szervesebben illeszkedjen Esztergom városához és figyelembe vegye a helyi lakosok igényeit is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT