Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 19. 07:20, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Nem csökken az erőszak

Nem csökken az erőszak

Szíriában vasárnap sem csökkent az erőszak szintje: a különböző jelentések szerint legalább húszan vesztették életüket a rendszer és ellenzéke közötti összecsapásokban.

A halottak közül 14-en civilek, de elesett hat katona is: a hadsereg dezertőrei megtámadtak és kilőttek három páncélos járművet, amint elhagyták Dabaa repülőterét. A bennük ülők odavesztek. Az incidens Homsz tartományban történt – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), egy londoni központú szervezet. A katonaság a török határ mentén fekvő Idlíb tartományban is összecsapott dezertőrökkel.

A jelentések valóságtartalmát nem lehet leellenőrizni, mivel a szíriai hatóságok megtiltották az újságírók tevékenységét a zavargások helyszínein.

Az Arab Liga Damaszkusz eddigi elutasító magatartása ellenére reméli, hogy a szíriai kormány 24 órán belül aláírja az arab válságtervet – mondta vasárnap az ománi külügyminiszter. „Ez az, amit remélünk. Ha nem történik meg, az Arab Liga külügyminiszterei szerdán újra összeülnek, és megfontolják, mit tehetnek” – közölte. E lépések között lehet az is, hogy felkérik az ENSZ Biztonsági Tanácsát: vegye át a liga válságtervét, fokozva ezzel a Damaszkuszra nehezedő nemzetközi nyomást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.