Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Október 06. 13:09, szerda | PR
Forrás: (x)

Nem érdemes megvárni, míg energetikai szakreferens jelzi a problémát (x)

Nem érdemes megvárni, míg energetikai szakreferens jelzi a problémát (x)

2016 vége óta nemcsak a nagyvállalatoknak szükséges energetikai szakreferens alkalmazása, de egy bizonyos fogyasztási szint felett a kis- és középvállalatoknak is.

Az energiapazarlás ugyanakkor sajnos vállalat mérettől független probléma.

Ha áram van, minden van (pazarlás is)

A kompakt fénycsövek jóval energiatakarékosabbak, mint a hagyományos izzók, mégis, még mindig jóval kevésbé elterjedt a használatuk, mint az kívánatos lenne. Az irodaépületekben sokszor még ennél is nagyobb probléma a folyosók, nem használt tárgyalók, vagy egyéb használaton kívüli helyiségek folyamatos megvilágítása, nem is beszélve a folyton égő neoncsövekről, amelyek még zajosak is lehetnek.

Mozgásérzékelős világítási rendszerekkel jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, melynek nem csak a költségvonzata üdvös, de használatuk környezettudatosabb is.Az energiapazarlás egyik biztos jele az is, hogy a nem használt printerek, fénymásolók, kávégépek, monitorok stand-by mode helyett a folyamatosan aktív használati módban várják a (sokszor a folyamatos készenlétet nem indokló módon jóval később érkező) következő felhasználójukat. Gondolkodjunk környezettudatosan, legyünk bátrak használni a készenléti üzemmódot készülékeken, és egy-egy bedugva felejtett mobiltöltő kihúzására is érdemes figyelmeztetni kollégáinkat.
A hatályos jogszabályok szerint ha egy cég átlagosan évi 400 000 kWh villamos energiát, 100 000 m3 földgázt vagy 3 400 GJ hőmennyiséget fogyaszt, kötelező az energetikai szakreferens alkalmazása cégmérettől függetlenül. Nem érdemes ugyanakkor megvárni, míg a szakreferens jelzi az energiafelhasználási problémát, mert egy világítási- vagy fűtésrendszeri modernizáció sok költséget takarít meg a cégnek, amellett, hogy sokkal környezettudatosabb működést tesz lehetővé.
Elérkezett a elektromos autó flotta ideje?

Mivel a vállalati energiafelhasználásba az üzemanyag-felhasználás is beleszámít, nagyon nem mindegy, milyen autókból áll a céges flotta. Az elektromos autók piacának robbanásszerű fejlődésével egyre közelebb kerülünk a kisebb CO2 kibocsátási céljainkhoz, és ezt is elősegítendő, most érdemes fontolóra venni az energetikai fejlesztések mellett azt is, hogy a meglévő benzines vagy dízel autó flottát elektromosra cseréljük. Ez ma már ugyanis egyáltalán nem tudományos-fantasztikus elképzelés, sokkal inkább egy környezettudatos vállalati döntés, amit érdemes és kifizetődő minél hamarabb meghozni

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.

2021. Október 07. 16:06, csütörtök | PR

Milyen mosógépet érdemes választanom?

A címben szereplő kérdésre keressük a választ. Néhány egyszerű, de hasznos tippel igyekszünk segíteni a kiválasztást, hogy a mosás gondtalan és hatékony lehessen.