Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Nem került a polcokra hamisított tejpor

Növényi zsírral hamisított tejport találtak az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságainak megyei kormányhivatalnokai a közelmúltban. A hamis tejporok nem mérgezőek.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megkeresése alapján, június végén országos, kiemelt tejporellenőrzést rendelt el, aminek keretében növényi zsírral hamisított tejport találtak. A Csehországból és Lengyelországból származó 5 és 25 kg-os kiszerelésű tételek csak tovább-felhasználókhoz kerültek, kiskereskedelmi forgalomban azokat nem árulták.

A termék jelölése jogszabálysértő, megtéveszti felhasználóját, azonban élelmiszer-biztonsági kockázatot nem jelent. Az illetékes kormányhivatalok megtették a szükséges intézkedéseket, így az első magyarországi forgalomba hozókat - Várda-Impex Kft. - Kisvárda és Galla Társas Kft. - Makó - arra kötelezték, hogy az egész országból vonják ki a kifogásolt árut. A Várda-Impex Kft. nem működik együtt a hatósággal, nem vonta ki a forgalomból az érintett tételeket, ezért a cég ellen a hatóság büntető eljárást kezdeményez.

A megyei kormányhivatalok szakemberei megkezdték az érintett tételek felderítését az élelmiszer-vállalkozóknál. Az MSZH felhívja az élelmiszer-vállalkozók figyelmét arra, hogy az élelmiszer-hamisítás miatt a termékeket ne használják fel, azokat vagy szállítsák vissza a forgalmazónak vagy gondoskodjanak ártalmatlanításukról, megsemmisítésükről. (rá)

HavariaPress

Címkék: tejpor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.