Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 03. 17:14, hétfő | Helyi

Nem lazsáltak, szemetet szedtek a futók a munka ünnepén

Nem lazsáltak, szemetet szedtek a futók a munka ünnepén

Egy baráti társaság futni szerető tagjainak maroknyi csoportja Török Mónika kezdeményezésére úgy döntött, hogy a május elsején, szombaton szemetet gyűjt a Duna mentén.

A felnőtt futókból és gyermekeikből álló lelkes brigád az Adri büfétől indult el a Duna és a 11-es út közötti terepen, hogy felszámolja az illegálisan kidobált hulladékot.

Arra valószínűleg ők sem gondoltak, hogy milyen változatos az emberi fantázia tárháza, amikor azt gondolja egyedüli lehetséges megoldásnak, hogy a tilosban, lehetőleg a természetben szemeteljen.

A gyűjtés során előkerült többek között mikrohullámú sütő, autógumi, egyéb autós tartozékok, mézes sütiszacskó 1982-es gyártási évvel, 2015-ös bontatlan sörök, üvegek, fémdobozok, szivacsdarabok és még sok más egyéb, amit összesen 34 zsákba tuszkoltak be az önkéntes szemétszedők.

A zsákok elszállítását személyautókkal nem tudták megoldani, ezért ehhez az esztergomi önkormányzat segítségét kérték. Az önkormányzat ezt az ígéretét a hétfőn, mai napon teljesítette is.


Gratulálunk a szervezőknek és a szemétszedésben résztvevőknek: Török Mónikának, Pósa Évának, Pósa Tibornak, Lukács Krisztiánnak, Török Juditnak, Tőkés Istvánnak, Rostás Petrának, Gindl Gézának, Erős Norbertnek, Szabó Edinának és a gyerekeknek a példamutató akcióhoz!

Fotók: Pósa Tibor/ Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.