Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Április 09. 19:12, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon

Nem lesz parlamenti képviselő Bajnai Gordon

Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A politikus ezt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán.

A volt miniszterelnök - aki második volt a baloldali összefogás közös listáján - átveszi mandátumát, majd lemond róla egy másik Együtt-PM-es jelölt javára. Ez azért lényeges, mert ha nem venné át a mandátumát, a megüresedő képviselői hely a listán következő politikusé lenne, jelenlegi állás szerint a szocialista Szabóné Müller Timeáé.
Arról, hogy ki válthatja Bajnai Gordont, még nincs döntés. Utalt azonban arra, hogy várhatóan a Haza és Haladás Egyesületből érkezik a leendő képviselő.
A baloldali összefogás közös listáján a mandátumot nem szerző Együtt-PM-es jelöltek közül a 36. Szigetvári Viktor szerepelt a legelőbb helyen, ő azonban ugyancsak azt hangsúlyozta az MTI-nek, nem döntöttek még arról, hogy ki ül be a parlamentbe Bajnai Gordon helyett.
A volt kormányfő döntését azzal indokolta, hogy az ellenzéki politizálás fő színtere nem az Országgyűlés lesz, és ő sem képviselőként tud a legtöbbet segíteni pártjának.

Címkék: OGY2014-Együtt-PM

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket