Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Április 02. 08:43, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Nem lesznek elbocsátások a Suzukinál a Swift búcsúztatása ellenére sem

Nem lesznek elbocsátások a Suzukinál a Swift búcsúztatása ellenére sem

Nem lesz létszámleépítés az esztergomi Suzuki gyárban, annak ellenére, hogy a három helyett már csak két modellt gyárt a városban a vállalat. A tavalyi rekordév után idén még több autó készül a tervek szerint.

Hamarosan érkezik a legújabb Swift a magyar piacra is, azt azonban már nem Esztergomban gyártja a Suzuki. Az első esztergomi sikermodell ugyanis hazatért, és Japánban készül idéntől. Ennek oka, hogy a Vitara várakozáson felüli sikerének és a Scross megújított változatának köszönhető ezekre fókuszál a gyár, és nem lenne elegendő a Swift sorozatgyártására a kapacitás mellettük.

Magyarországon a Swiftekből 1992-től 2016-ig több mint 1,2 millió készült.
Tavaly rekordéve volt a Magyar Suzuki Zrt.-nek, összesen 211 ezer autó készült Esztergomban. Idén 175 ezer autó gyártásával számol a vállalat, így idén nem lesz olyan feszített a termelés, nem lesz annyi túlóra és annyira kemény munkatempó mint 2016-ban.

Ruska Viktória a vállalat kommunikációs vezetője a vg.hu-nak elmondta: tavaly a dolgozók minden szombaton túlóráztak, és minden héten plusztúlóra is volt a műszakokban.

Hangsúlyozta: a három gyártott modellről kettőre áttérés miatt sem a műszakok, sem a dolgozók száma nem változik.

Tavaly 11 266 új Suzukit adtak el a márkakereskedések, ezzel a Suzuki 11,67 százalékos részesedésével az első volt a személygépjárművek eladási listáján. Idén a Suzuki mintegy 11 780 új személyautó eladását tervezi Magyarországon, ami 11 százalékot meghaladó piaci részesedést biztosítana a márkának a megközelítőleg 103 ezer darabosra prognosztizált újautó-piacon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.