Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 22. 14:29, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Nem mindegy, hogy min alszol

Nem mindegy, hogy min alszol

Mi az, ami egy lakásból sem hiányozhat? Amellett, hogy az alvásban kulcsszerepet kapnak, lakásunk kedves dekor elemeit is lehetnek.

A jól elhelyezett párnák halmai a kanapén egy vagány kis együttest alkothatnak, de az arányosan elhelyezett darabok a kifinomultságot segíthetnek hangsúlyozni. A bohém sikket többféle formájú és színű párnák kombinációjával is elérhetjük.

Ha szeretnél a szokásostól is eltérni, a hagyományos pamut vagy szatén anyagokon túl ma már a szőnyeghez stílusban illeszkedő szőrös példányokat is beszerezhetsz! Ha pedig kifejezetten tematikához illeszted a párnák hangulatát, a kiscicákon keresztül a rock stíluson és az absztrakt indien át a letisztult minimálig megtalálhatod a neked tetsző darabokat. Ha pedig fontos számodra, hogy a párnád ne csak csinos legyen, hanem az álmok földjére is kísérőd legyen, a tradícionálison keresztül a hosszúkás formáig választhatsz a párnák formái közt!

Az alvásunk díszei

Ha már szóba került a párnák mellett az alvás, ne feledkezzünk meg az ágyneműhuzatokról sem: a hálószoba hangulatát merőben meghatározhatja az ágyneműhuzatok textúrája és mintázata. Egy letisztult és egyszínű szoba hangulatát mindjárt vidámmá és dinamikussá teheti egy színes ágyneműhuzat és hozzá illő párnák hada. A választáskor érdemes tudni, meddig nyújtózkodhatsz - vagyis mekkora a takaród és a párnád, netán nem is egyedül használod, hanem kétszemélyes változatot keresel.

A megjelenés mellett nem mehetünk el az ágynemű anyaga mellett sem, hiszen komfortunkat is befolyásolhatja, ha nem a számunkra megfelelőt választjuk. A pamut-szatén ágyneműk amellett, hogy megtartják a meleget, puha és kellemes tapintásúak, stabilabb anyagból készülnek, ezáltal a mechanikai hatásoknak jobban ellenállnak, és a vasalásuk is könnyebb, mint lenvászon társaiké. Utóbbiak mellett viszont azért érdemes letenni a voksot, mert a lenből készült ágyneműk gyorsabban száradnak, valamint a hőérzethez jobban alkalmazkodnak, és hosszabb távon lebomlásuk környezetbarátabb megoldást biztosít.

Opció lehet még a selyem ágyneműk választása, amely a legdrágább, viszont lágy és könnyed érintést garantálnak, valamint hipoallergén tulajdonságuk miatt kiváló választás allergiások számára.

A fotó forrása:Photographee.eu / Shutterstock.com

Címkék: ágy, ágynemű, alvás, huzat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT