Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Február 04. 12:06, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nemzeti konzultáció lesz az enyhítésekről

Nemzeti konzultáció lesz az enyhítésekről

Nemzeti konzultáció indul az enyhítésekről – ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évadnyitó fórumán a fővárosban.

Február közepén online nemzeti konzultáció indul arról, hogy nyithat-e, enyhíthet-e, és milyen mértékben az ország a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásokon.

A nyitás kérdéseiről bárki elmondhatja majd véleményét.

Orbán Viktor hangsúlyozta, ha van vakcina, akkor van beoltás, ha van oltás, akkor van védettség, és ha van védettség, akkor pedig újra lehet nyitni az országot.

A magyar korlátozások rendszere stabil

Stabilnak nevezte a járvány miatt elrendelt korlátozások rendszerét. Míg a nyugat-európai válságkezelés időszakos lazításokból és időszakos megszorításokból állt, addig a magyar rendszer - a nyári nemzeti konzultációnak megfelelően - a közösen kialakított korlátozásokra épül november óta - mondta a kormányfő.

"A vakcina széles körű alkalmazása nyitja meg az új gazdasági időszakot" - jelentette ki Orbán Viktor.

Ha fegyelmezettek vagyunk, húsvétkor már szabadabb életünk lehet

Ha lebonyolítja a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások alóli "nyitásról" a februári nemzeti konzultációt, akkor "döntések születhetnek március 1-jével és április 1-jével, vagy április 3-ával, ami a húsvét" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján.

"Akkor már biztosan szabadabb életünk lehet, mint amilyen a mostani, ha addig fegyelmezetten tartjuk a szabályokat" - fogalmazott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.