Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2021. December 20. 06:42, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Nemzetiségekért Díjat kapott Góman János az Esztergomi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Nemzetiségekért Díjat kapott Góman János az Esztergomi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

A nemzetiségek napja alkalmából december 17-én, a budapesti Bolgár Művelődési Házban került sor a magyarországi nemzetiségek kultúrájáért folytatott tevékenységek elismerésére szolgáló Nemzetiségekért Díjak átadására.


A magyarországi nemzetiségek kultúrájáért folytatott tevékenységek elismerésére szolgáló elismerést idén nyolc embernek és öt szervezetnek ítélték oda, közöttük Góman Jánosnak, az Esztergomi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének.
A díjakat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a nemzetiségekért is felelős kormányfőhelyettes és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára adták át.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!