Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Június 21. 07:54, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivál Esztergomban

Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivál Esztergomban

Nagyszabású fesztivált szervezett kilenc magyarországi városban, köztük Esztergomban Az Indiai Nagykövetség és az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ a hétvégén.

A városba látogatott Mahesh Sharma, Kulturális-, Turisztikai- és Légügyi miniszter, valamint Rahul Chhabra, India nagykövete is.

A Nemzetközi Jóga Nap & Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivál célja, hogy tovább erősítse és gazdagítsa a Magyarország és India közötti kulturális kapcsolatokat. Idén a Nemzetközi Jóga Nap része a kulturális fesztiválnak. A Nemzetközi Jóga Nap további célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tudatosan egészséges életmódra és az egészségre való odafigyelésre.

A fesztivál szimbóluma India és Magyarország két legfontosabb folyója: a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna, melyek a kulturális sokszínűséget, hagyományos értékeket képviselik. A fesztivál az indiai kultúra egy-egy szeletét mutatta be sok tánccal, zenével, jógaprogramokkal, filmvetítéssel, gasztronómiával, kiállításokkal, de jönnek indiai bábosok és harcművészek is.

Esztergomban szombaton a Bazilika mellett tartottak közös jógaprogramot, az esztergomi rendezvényhez este 18.00 órától csatlakozott Dr. Mahesh Sharma, Kultúrlis, Turisztikai és Légügyi helyettes államtitkár, valamint Rahul Chhabra, India nagykövete, akiket Romanek Etelka polgármester, Bánhidy László alpolgármesterrel és Meszes Balázzsal, a kulturális bizottság elnökével közösen fogadott.
Az indiai vendégekkel közösen megtekintették a Bazilikát és a Várhegyet, valamint az eseménysorozat esztergomi programjaiba is bekapcsolódtak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.