Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2024. Augusztus 05. 08:29, hétfő | PR
Forrás: (x)

Népbetegség lett az ízületi fájdalom

Népbetegség lett az ízületi fájdalom

Az ortopédiai panaszok, különösen az ízületi fájdalom, egyre több embert érintenek napjainkban. Az egyre nagyobb számban megjelenő mozgásszervi panaszok hátterében összetett folyamatok húzódnak.

Az ortopédiai betegségek elterjedését nem lehet egyértelműen a modern civilizáció rovására írni, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy általános életmódunk igenis hatást gyakorol mozgásszervrendszerünkre.

A mozgásszegény életmód hatásai

Az ülő életmód az emberek fizikai egészségére is rányomja a bélyegét. Ezen az állapoton pedig a genetika és az életkorral jelentkező ízületi kopásos folyamatok csak rontanak. Ha ezeket mind számba vesszük, akkor már nem is annyira meglepő, hogy egyre több ember küzd kisízületi és nagyízületi fájdalommal, térd- és vállfájdalommal, valamint különféle, gerincet érintő problémákkal. Persze rengeteg törekvés van arra, hogy kirángassanak a mozgásszervi problémák sűrűjéből, és tudatosságra neveljenek, mégis más irányba halad társadalmunk. A budaörsi manuálterápia profi szolgáltatásai is azért születtek, hogy felgyorsult világunkkal az egyre gyengülő ízületeink és izomzatunk lépést tudjanak tartani.

A tudatosság szerepe a megelőzésben

Sokan ott követik el a hibát, hogy nem vesznek tudomást az apró intő jelekről, a vissza-visszatérő fájdalmakról és szőnyeg alá söprik a fájdalmat, míg az nem üti meg az ingerküszöbüket. Az ízületi fájdalmak kezdeti, kisebb tüneteire igenis oda kell figyelni, mert tudatos kezelésükkel megállíthatjuk, vagy visszafordíthatjuk a mozgásszervi betegségek folyamatait.

Konzervatív kezelési módszerek

Egy kezdődő ízületi gyulladást, ízületi kopást konzervatív módszerekkel, például manuálterápiával, gyógytornával vagy gyógymasszázzsal hatékonyan lehet és kell is kezelni. Egy előrehaladott, súlyos ízületi kopás akár műtétet is igényelhet. Ha időben felkeresünk egy komoly szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező manuálterapeutát, akkor elkerülhetjük a hosszú rehabilitációval és kellemetlen tünetekkel járó sebészeti beavatkozásokat.

Milyen ízületi panaszokra jó a manuálterápia?

A manuálterápia egy diagnosztikus és kezelési módszer, amelynek a célja a mozgásfunkciók helyreállítása. Ahogy a nevéből is kiderül, a szakember manuálisan, azaz kézzel végzi el a vizsgálatot és a kezelést, amely hatékony segítséget nyújt számos mozgásszervi panaszra. Ilyenek például a gerincferdülés, csípő-, térd- és bokafájdalom, váll-, könyök- és csuklótáji panaszok, porckorong rendellenességek, tenisz- és golfkönyök, valamint a mozgásszervi eredetű szédülés és migrén is. Ezek a problémák remekül orvoslhatók ezzel a természetes módszerrel, amely oldja a letapadt kötőszöveteket és a görcsös izmokat, továbbá helyreállítja az ízületek pozícióját, serkenti a keringést és csillapítja a fájdalmat.
Az ízületi fájdalom, bár gyakori probléma, nem elkerülhetetlen része az életnek. Megfelelő odafigyeléssel, a tünetek korai felismerésével és szakszerű kezeléssel sokat tehetünk azért, hogy ízületeink hosszú távon is egészségesek maradjanak és megkíméljük magunkat a kellemetlen tünetektől. Ne rontsuk a statisztikát és szabaduljunk meg az ízületi panaszoktól manuálterápiával!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 26. 14:15, csütörtök | PR

Jobb bordaív alatti fájdalom - Mit jelent és mit lehet ellene tenni?

Sokaknál gyakran előfordul a jobb bordaív alatti fájdalom, aminek a hátterében nem mindig valamilyen szervi probléma.

2024. Szeptember 19. 09:52, csütörtök | PR

Idén átlépi a 20 milliárdos árbevételt a Jánosik Kft.

Jelentős mérföldkőhöz érkezik a több mint 30 éve alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú Jánosik és Társai Kft.: várhatóan idén átlépjük a 20 milliárd forint éves árbevételt.

2024. Szeptember 19. 09:52, csütörtök | PR

Idén átlépi a 20 milliárdos árbevételt a Jánosik Kft.

Jelentős mérföldkőhöz érkezik a több mint 30 éve alapított, 100 százalékban magyar tulajdonú Jánosik és Társai Kft.: várhatóan idén átlépjük a 20 milliárd forint éves árbevételt.

2024. Szeptember 17. 19:02, kedd | PR

Storyum – A Felvidéki Zenekar, amely a határokon is átível

A Storyum több, mint egy zenekar