Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2013. Március 28. 10:58, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Nőtt a munkanélküliség megyénkben

Nőtt a munkanélküliség megyénkben

Januárban és februárban is folytatódott az álláskeresők számának emelkedése Komárom-Esztergom megyében, arányuk március elején elérte a gazdaságilag aktív korú népesség 11 százalékát - közölte a megyei munkaügyi központ igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint a megye munkaerő-piaci mutatói az egy évvel korábbiakhoz képest egy százalékponttal romlottak, február végén 16 303 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban.

A létszámnövekedésben jelentős része van a pályakezdőknek, számuk minden év februárjában emelkedést mutat, összefüggésben az őszi szemeszterekkel és a keresztféléves képzések befejeződésével.

A gimnáziumból, illetve felsőfokú intézményekből kikerülő álláskeresők száma a januárihoz képet csaknem megkétszereződött - ismertette az igazgató.

A korábban bejelentett igényekkel együtt a megyei kirendeltségek kínálatában február végén 1210 betölthető állás szerepelt, amelyek közül 630 támogatott munkahely volt. Közfoglalkoztatási programokhoz 54 embert helyeztek el, rajtuk kívül 151 álláskeresőt sikerült normál munkahelyre kiközvetíteniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.