Városlista
2024. október 13, vasárnap - Kálmán

Hírek

2022. Szeptember 08. 07:00, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Novák Romániában: Feladatunk felerősíteni az Európai Unió hangját

Novák Romániában: Feladatunk felerősíteni az Európai Unió hangját

Az a célunk és feladatunk, hogy az Európai Unió hangját felerősítsük, befolyását növelni tudjuk - mondta Novák Katalin köztársasági elnök Klaus Johannis román államfővel tartott sajtótájékoztatóján szerdán Bukarestben.

A köztársasági elnök kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a két ország ebben a kérdésben is kész közösen fellépni. "Jó közös döntésekre van szükség" - hangsúlyozta.

Elmondta: a Klaus Johannis román államfővel folytatott megbeszélés témája volt egyebek mellett Románia schengeni térséghez való csatlakozása, a Romániában élő magyarok helyzete, az ukrajnai háborúból menekültek megsegítése, az energetikai kérdések és az energiafüggőség.

Kiemelte, bízik Románia és Magyarország pragmatikus, jó és modern kapcsolatában.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.

2024. Október 10. 08:10, csütörtök | Külföld

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Floridában már a Milton hurrikán érkezése előtt

Tornádók alakultak ki és okoztak károkat Florida területén szerdán azt megelőzően, hogy a szövetségi állam területét elérte volna a Milton hurrikán, két héten belül a második életveszélyes vihar.