Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2011. Szeptember 02. 07:23, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

November 20-ig utalható a reálhozam

November 20-ig utalható a reálhozam

A magán-nyugdíjpénztári összegekből származó reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.

A további 10-20 százalékról a Kossuth Rádiónak elmondta, aki augusztus 31-éig bejelentette lakcímváltozását, annak még november 20-áig van lehetősége kiutalni a reálhozamot.

Az augusztus végi jogszabályi határidőig a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésének 80-90 százaléka megtörtént. Minden ügyfélnek elutalták a pénzt, de címváltozás, vagy egyéb okok miatt voltak, akik mégsem jutottak hozzá a pénzükhöz, az ő esetükben a pénztárak újabb iránymutatásra, állásfoglalásra várnak a szaktárcától, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől - mondta a Kossuth Rádiónak Bába Julianna.

A Pénztárszövetség elnöke elmondta, eddig is történtek újrautalások azok részére, akiknek a lakcímváltozás miatti kérelme az augusztus 31-i határidőig beérkezett. Hangsúlyozta, ők azt szeretnék, ha a határidő lejárta után is folytathatnák a kiutalásokat.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője, Binder István a rádiónak elmondta, augusztus 31. nem jogvesztő hatályú, a pénztáraknak egészen november 20-ig van lehetőségük orvosolni a hibákat, és eljuttatni az ügyfelekhez a pénzt, az csak ezután kerül az államkasszába. Hozzátette: szigorú ellenőrzések várhatóak a következő hetekben a magánnyugdíjkasszáknál, hogy történtek-e szabálytalanságok, visszaélések a kifizetések során.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.

2023. Szeptember 25. 07:49, hétfő | Belföld

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentők

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentő szervezetek tagjai, akiket a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára fogadott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vasárnap

2023. Szeptember 25. 06:00, hétfő | Belföld

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a napos, nyugodt idő, 23-28 Celsius-fok körüli maximumokkal.