Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 23. 04:59, szombat | Helyi
Forrás: (x)

Nyaralás előtti jó tanácsok – Előzzük meg a bajt!!!

Nyaralás előtti jó tanácsok – Előzzük meg a bajt!!!

Azért, hogy hazaérkezve ne érjen kellemetlen meglepetés, fogadjuk meg az esztergomi Gran Monitoring Kft. tanácsait!

Itt a nyár, az utazások, a hosszú távollétek szezonja. Ilyenkor hosszabb időre magára hagyjuk házunkat, üzletünket, vállalkozásunkat.

Míg Ön családjával pihen, új élményekkel gazdagodik, addig a betörők megfigyelik, hol, melyik házban nincsen mozgás hosszabb ideje. A bajt könnyen megelőzhetjük, ha odafigyelünk néhány apróságra:

1. Távozásunkkor elsősorban zárjunk be minden nyílászárót, még a legkisebb ablakot is. A lábtörlő, a virágcserép alá, kapu közelébe rejtett kulcs csak megkönnyíti a betörők dolgát, hiszen ezeket a rejtekhelyeket ők is ismerik. A kulcsokat vagy vigyük magunkkal, vagy adjuk át egy megbízható szomszédnak, rokonnak.

2. Ha hosszabb időre utazunk el, a lakásban ne maradjon nagy összegű készpénz, nagy értékű ékszer. Ezeket legjobb egy falba épített, elrejtett trezorba rakni, vagy bankban tárolni. A betörők előszeretettel keresik ezeket az értékeket.

3. Távollétünk időtartamát ne verjük nagydobra, az utazási fotók megosztását a közösségi oldalakon, bármilyen csábító is az azonnali megosztás lehetősége, halasszuk hazaérkezésünk utánra.



4. Kérjünk meg egy megbízható ismerőst, szomszédot, rokont, hogy távollétünk ideje alatt rendszeresen ürítse a postaládát, hiszen az abból kibuggyanó reklámújságtömeg árulkodó jel a betörőknek.

5. A távfelügyeleti cégnek ne felejtsük el bejelenteni elutazásunk időtartamát, valamint adjunk meg ideiglenesen olyan személyeket értesítendőnek, akiknek kulcsot adtunk a lakáshoz és helyben elérhetők.

6. Elutazás előtt érdemes átvizsgáltatni a riasztórendszert és a kamerarendszert. Ha szükséges ki kell cserélni az akkumulátorokat, hiszen sok betörő alkalmazza azt a trükköt, hogy az elhagyott ház könnyen hozzáférhető villanyóráját lekapcsolja, majd pár nap után visszatér, remélve, hogy az akkumulátorok már lemerültek. A távfelügyelet látja az áramszünetet és ha van van megfelelő értesítendő, intézkedni is tud, annak megszüntetése érdekében.

7. Végül, ha még nem rendelkezik riasztórendszerrel és távfelügyelettel annak beszerelésére kérjen ajánlatot tőlünk.

Kellemes nyarat és gondtalan nyaralást kíván az esztergomi Gran Monitoring Kft.!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT