Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Június 17. 06:11, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Nyári Sakkiskola péntekenként Esztergomban

Nyári Sakkiskola péntekenként Esztergomban

Nyáron június 19-től minden pénteken 14 órától a Schweidel szálló különtermébe ( Schweidel J. út. 6.) óvódás kortól várja az Esztergomi Sakk Club a tanulni akaró gyerekeket. A foglalkozás 17 óráig tart.

A kezdőknek, kicsiknek 1 órás oktatást ajánlanak, majd kortól, tudástól függően az időtartamot fokozatosan lehet nővelni. További információkat a SI Esztergomi face oldalán vagy esztergomisakkclub@citromail.hu e-mail címen lehet elérni. Telefon: 06-20-252-11-82.

A városi egyesületünk jelenleg az NB II-es sakkbajnokságban két fordulóval a befejezés előtt úgy áll a harmadik helyen, hogy a második BEAC-Barcza 1 ponttal van előttük. A Magyar Sakkszövetség a bajnokság folytatása mellett döntött, így az utolsó előtti fordulóban augusztus 30-án a hetedik helyen álló Rácalmáshoz utazik az Esztergomi SC, míg az első és a második rangadót vív. Úgy számolnak sakkozóink, hogy szeptember 13-án Esztergomban az utolsó fordulóban dőlhet el a bajnokság, amikor a jelenlegi első a budapesti Magyar Sakkvilág érkezik rangadóra.

Jó hír, hogy a veszélyhelyzet után a versenyek szervezéseit is megkezdte az egyesület. Július 11-én szombaton a VI. Szobi Tibor nyílt schnell és egyéni rapid gyermek sakkversenyt rendezik majd augusztus 22-én szombaton a XXIII. Szent István Kupa nyílt rapid sakkverseny és gyermek sakkversenyre várják a vendégeket Esztergomba.

A helyszín a Schweidel szálló lesz mindkét alkalommal.

Címkék: sakk, sakkiskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.