Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 22. 08:00, péntek | Helyi

Nyitott jóganap és böjti vega kóstoló az Olvasókörben

Nyitott jóganap és böjti vega kóstoló az Olvasókörben

Nyitott jóganap és böjti vega kóstoló várja az érdeklődőket a Szentgyörgymezői Olvasókörben március 24-én. Az egésznapos programon jógagyakorlatok mellett bemutatók, előadások és ételek színesítik a rendezvényt.

A nyitott jóganap keretében ingyenes jógaórákon lehetőség nyílik Sri ParamhansaSwámi-Maheshwaranandaji „Jóga a mindennapi életben®” jógarendszere speciális jóga tematikája szerint a jógagyakorlásra.

10-12 óráig kisgyermek (óvodás, kisiskolás), kamasz és 50+ korosztályok számára képzett, gyakorlott jógaoktatók tartanak bemutatóórákat, könnyed közös ászanagyakorlást.

11-12 óra között Hummel Rozália Rádika „Nada jóga – a hang jógája” című szépséges előadását hallgathatjuk meg.

12-13 óra Kökény Tibor Tyagpuri a vegetáriánus életmód széleskörű tudományos és történelmi hátteréről tart a mindennapi életben is hasznosítható, érdekfeszítő előadást.

13-15 óráig vegetáriánus ételbemutató és kóstoló – ízelítő a Tatai Jógaegyesület és az esztergomi jógagyakorlók vegetáriánus receptjeivel.

15-18 óráig szatszang jógagyakorlóknak: Bhajan éneklés és beszélgetés a jóga hagyományairól, a Mesterekről. A jelenlévők tisztelettel megidézik az indiai kultúra varázslatos világát, amelyből a jóga ősi tudománya ered. A rendezvény alatt vándor indiai fűszer- és ajándék vásárosok jóvoltából egzotikus tárgyak, fűszerek, jógaeszközök és kiadványok, ékszerek, mécsesek és füstölők is beszerezhetők.

Az előadások és a közös gyakorlás ingyenes, de természetesen hálásan fogadnak a szervezők adományokat, melyekkel a résztvevők az Olvasókört támogatják. A Tatai Jógaegyesület - JMÉ és esztergomi jóga barátok reméli az adományozás szép és hálás szokásának felelevenítésével sikerül a „Ház vendégszeretetét” meghálálni, hiszen a rendezvény alatt – és egész évben is – a közösség nagy szeretettel és nyitott kapukkal várja a jógázókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.