Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 03. 11:57, kedd | Helyi
Forrás: Sportcsarnok

Nyolcadszor teniszeztek lábbal a Magyar György tornán Esztergomban

Nyolcadszor teniszeztek lábbal a Magyar György tornán Esztergomban

A Pézsa Tibor Sportcsarnok utolsó rendezvénye minden évben a páros lábtenisz torna.

Így volt ez most is, hiszen december 28-án a 120 év feletti korosztályban, 29-én és 30-án pedig a 120 év alatti korosztályban küzdöttek meg a helyezésekért.
A 120 év feletti (a pár összéletkora) kategóriában 8 páros nevezett be, akiket a szervezők kétszer négyes csoportba sorsoltak. A csoportküzdelmek két helyszínen, párhuzamosan zajlottak (Gyakorló Iskola és Sportcsarnok), körmérkőzések után a csoportok első két helyezettje jutott be a rájátszásba.

Az ,,A” csoportból a tornánk névadója Dr. Magyar György, Osvald Zsolttal jutott tovább az első helyen, míg itt a második a Bognár – Holdampf – Varga csapat lett. (Lehettek 3 fős csapatok is az esetleges sérülések miatt.)

A ,,B” csoportból a verőcei páros Szádócki – Fehér másodikként, míg a Csunderlik (Dorog) – Tóth (Párkány) páros elsőként jutott a döntőbe.

Az elődöntőben a verőcei duó meglehetősen simán verte az esztergomi illetőségű Bognár – Varga párost és így megérdemelten lettek harmadikok. A döntőben két, addig 100 százalékot nyújtó páros találkozott. Nagy csatában a Dr. Magyar – Osvald páros 2-1 arányban verte a Csunderlik – Tóth kettőst és méltán szerezték meg a míves serleget.

Végeredmény:
1. Dr. Magyar György – Osvald Zsolt (Esztergom)
2. Csunderlik Tibor – Tóth József (Dorog, Párkány)
3. Szádócki – Fehér (Verőce)
4. Bognár – Varga – Holdampf (Esztergom)

A fiatalabb kategóriában 11 páros nevezett be, akiket kétszer négyes és egyszer hármas csoportba sorsoltak a szervezők. A csoportok 2-2 helyezettje jutott tovább, összesen 6 páros. A döntő napján 30-án a hat csapatot kétszer hármas csoportba sorsolták, ahol a körmérkőzések után a csoportok azonos helyezettjei játszottak.
A ,,A” csoportot két fiatal focista Besey Dániel és Válent Krisztián nyerte az idősebb generációhoz tartozó többszörös győztes Osvald Zsolt – Kovács István előtt. Így az előbbiek döntőt, Osvaldék pedig elődöntőt játszhattak.

A ,,B” csoportban sérülések kuszálták össze az erőviszonyokat. A Virági – Gál (Dorog) és a Csósza – Kurucz (Verőce) párosok szereplésére is rányomta a bélyegét a sérülés. A csoportot a mindig jól szereplő Dobsik – Vodicska (Esztergom) nyerte a Virági – Gál páros előtt. Tegyük hozzá ha nincsenek sérülések a ,,B” csoportból bármelyik páros döntőbe juthatott volna.

Az elődöntőben az Osvald – Kovács páros játék nélkül nyert a sérülés miatt a mérkőzést feladni kényszerülő Gál – Virági páros ellen. A döntőben a Válent – Besey páros nagy csatában nyert a Dobsik – Vodicska páros ellen.

Végeredmény:
1. Válent Krisztián – Besey Dániel (Esztergom)
2. Dobsik Tamás – Vodicska Ferenc (Esztergom)
3. Osvald Zsolt – Kovács István (Esztergom)
4. Gál József – Virági László (Dorog)
5. Csósza Tamás – Kurucz Ferenc (Verőce)
6. Dibusz Sándor – Pásztor Turák Péter (Esztergom)

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező méltatta Dr. Magyar György életútját, kiemelve azt, hogy a tanulást és a sportot igen is össze lehet egyeztetni, lehet egyszerre mind kettőt magas szinten művelni, mint ahogy ezt Gyuri bácsi példája is mutatja, aki ma 77 évesen is sportol.

Dr. Magyar György

Az esztergomi labdarúgás emblematikus alakja, az egyetemes sport képviselője, főiskolai tanár. 1939-ben született Tápióbicskén. Egész életét a tanuláson és tanításon kívül a labdarúgás töltötte ki. Sikeres labdarúgó volt a ’60-as években, utána sikeres edző lett, többek között Dorogon, Tatabányán, Ajkán, Nyíregyházán és Esztergomban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.