Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2018. Június 16. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, polgárőrségünk vezetője

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, polgárőrségünk vezetője

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület vezetője. A városvezetés és a rendőrség is megköszönte a minap az elmúlt 25 évben Esztergomért végzett munkáját.

A rendőrség, a polgárőrség, illetve képviselők, valamint a polgárőr állomány körében ünnepelte Bodrogai Sándor, az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület (EVPE) vezetőjének nyugállományba vonulását csütörtökön a városházán.

Az ünnepen többek között részt vett Völner Pál országgyűlési képviselő, Farkas Gábor dandártábornok, megyei főkapitány, Túrós András, az Országos Polgárvédelmi Szövetség elnöke és Bánhidy László alpolgármester.Kemecsi László, az EVPE korábbi elnök-helyettes, aki átveszi az elnöki tisztséget, Bodrogai Sándor életútjának, munkásságának ismertetését olvasta fel. Elhangzott egyebek között, hogy az 1935-ben Muzslán született Bodrogai Sándor volt Esztergomban a polgárőrség alapítóinak egyike, aki a 90-es évek második felétől napjainkig fáradhatatlanul végzi munkáját. A méltatás arról is szólt, hogy a most nyugállományba vonuló elnök vezetésével a városi- és egyházi ünnepségek, plébániai alkalmak, ifjúsági-, sport- és gyerekprogramok biztosítását végezte a helyi polgárőrség az elmúlt 25 év alatt. Az új elnök a hosszú lista miatt csupán néhány kitüntetését ismertette. Bodrogai Sándor három alkalommal kapott belügyminiszteri díjat, az Országos Polgárvédelmi Szövetség elnöke nyolcszor tüntette ki, de elismerést kapott Paskai László és Erdő Péter bíborosoktól is – olvasható Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.Bodrogai Sándort köszöntötte Völner Pál, Túrós András, Farkas Gábor és Bánhidy László mellett Kun Csaba megyei polgárőr-elnök is. Kiemelték, a stafétát most átadó elnök vezetésével megháromszorozódott a polgárőrállomány, jelentősen javult a közbiztonság az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület által ellenőrzött településeken, így Esztergomban, Dömösön, Pilismaróton, Pilisszentléleken és Kesztölcön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.