Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2018. Június 16. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, polgárőrségünk vezetője

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, polgárőrségünk vezetője

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület vezetője. A városvezetés és a rendőrség is megköszönte a minap az elmúlt 25 évben Esztergomért végzett munkáját.

A rendőrség, a polgárőrség, illetve képviselők, valamint a polgárőr állomány körében ünnepelte Bodrogai Sándor, az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület (EVPE) vezetőjének nyugállományba vonulását csütörtökön a városházán.

Az ünnepen többek között részt vett Völner Pál országgyűlési képviselő, Farkas Gábor dandártábornok, megyei főkapitány, Túrós András, az Országos Polgárvédelmi Szövetség elnöke és Bánhidy László alpolgármester.Kemecsi László, az EVPE korábbi elnök-helyettes, aki átveszi az elnöki tisztséget, Bodrogai Sándor életútjának, munkásságának ismertetését olvasta fel. Elhangzott egyebek között, hogy az 1935-ben Muzslán született Bodrogai Sándor volt Esztergomban a polgárőrség alapítóinak egyike, aki a 90-es évek második felétől napjainkig fáradhatatlanul végzi munkáját. A méltatás arról is szólt, hogy a most nyugállományba vonuló elnök vezetésével a városi- és egyházi ünnepségek, plébániai alkalmak, ifjúsági-, sport- és gyerekprogramok biztosítását végezte a helyi polgárőrség az elmúlt 25 év alatt. Az új elnök a hosszú lista miatt csupán néhány kitüntetését ismertette. Bodrogai Sándor három alkalommal kapott belügyminiszteri díjat, az Országos Polgárvédelmi Szövetség elnöke nyolcszor tüntette ki, de elismerést kapott Paskai László és Erdő Péter bíborosoktól is – olvasható Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.Bodrogai Sándort köszöntötte Völner Pál, Túrós András, Farkas Gábor és Bánhidy László mellett Kun Csaba megyei polgárőr-elnök is. Kiemelték, a stafétát most átadó elnök vezetésével megháromszorozódott a polgárőrállomány, jelentősen javult a közbiztonság az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület által ellenőrzött településeken, így Esztergomban, Dömösön, Pilismaróton, Pilisszentléleken és Kesztölcön.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.