Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 16. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, polgárőrségünk vezetője

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, polgárőrségünk vezetője

Nyugdíjba vonult Bodrogai Sándor, az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület vezetője. A városvezetés és a rendőrség is megköszönte a minap az elmúlt 25 évben Esztergomért végzett munkáját.

A rendőrség, a polgárőrség, illetve képviselők, valamint a polgárőr állomány körében ünnepelte Bodrogai Sándor, az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület (EVPE) vezetőjének nyugállományba vonulását csütörtökön a városházán.

Az ünnepen többek között részt vett Völner Pál országgyűlési képviselő, Farkas Gábor dandártábornok, megyei főkapitány, Túrós András, az Országos Polgárvédelmi Szövetség elnöke és Bánhidy László alpolgármester.



Kemecsi László, az EVPE korábbi elnök-helyettes, aki átveszi az elnöki tisztséget, Bodrogai Sándor életútjának, munkásságának ismertetését olvasta fel. Elhangzott egyebek között, hogy az 1935-ben Muzslán született Bodrogai Sándor volt Esztergomban a polgárőrség alapítóinak egyike, aki a 90-es évek második felétől napjainkig fáradhatatlanul végzi munkáját. A méltatás arról is szólt, hogy a most nyugállományba vonuló elnök vezetésével a városi- és egyházi ünnepségek, plébániai alkalmak, ifjúsági-, sport- és gyerekprogramok biztosítását végezte a helyi polgárőrség az elmúlt 25 év alatt. Az új elnök a hosszú lista miatt csupán néhány kitüntetését ismertette. Bodrogai Sándor három alkalommal kapott belügyminiszteri díjat, az Országos Polgárvédelmi Szövetség elnöke nyolcszor tüntette ki, de elismerést kapott Paskai László és Erdő Péter bíborosoktól is – olvasható Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.



Bodrogai Sándort köszöntötte Völner Pál, Túrós András, Farkas Gábor és Bánhidy László mellett Kun Csaba megyei polgárőr-elnök is. Kiemelték, a stafétát most átadó elnök vezetésével megháromszorozódott a polgárőrállomány, jelentősen javult a közbiztonság az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület által ellenőrzött településeken, így Esztergomban, Dömösön, Pilismaróton, Pilisszentléleken és Kesztölcön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.