Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 05. 19:09, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Odaítélték a Podmaniczky-díjakat

Odaítélték a Podmaniczky-díjakat

A Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) idén is odaítélte a Podmaniczky-díjakat, az elismeréseket csütörtökön adták át Kecskeméten a szervezet országos találkozóján.

A díjat olyan magánszemélyek és közösségek kaphatják meg, akik foglalkozásuktól, munkahelyi kötelezettségüktől függetlenül vagy azt jelentősen túlteljesítve a legtöbbet tették épített és természeti környezetünk, kulturális örökségünk értékeinek védelmében - tájékoztatta a szervezet közleményben az MTI-t.
Podmaniczky-díjat adományoztak idén Balázs Gusztávnak, a húsz éve működő Bagi Helytörténeti Baráti Társulás 80 éves elnökének; Ducza Lajos főiskolai docensnek, a Kisújszállási Városvédő és -szépítő Egyesület tiszteletbeli elnökének; Farkas József középiskolai tanárnak, művelődésszervezőnek, újságírónak; Fehér József irodalomtörténésznek, a Kazinczy Ferenc Társaság elnökének, a Kazinczy Ferenc Múzeum igazgatójának; Jancsó Árpád temesvári építőmérnöknek; Kriston Vízi József etnográfusnak, a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület helytörténeti múzeuma vezetőjének; Kiss Imrének, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatójának; Lics Lászlónak, a budafoki borászati emlékek megmentőjének és Marosi Miklós építésznek, akinek kiemelkedően fontos munkája volt a budapesti Erzsébet körúton a Grand Hotel Royal újjáépítése.
Ugyancsak Podmaniczky-díjat kapott Meskál Tibor, a Grand Hotel Royal Éttermesek Társasága Egyesületi Klubja alapítója és elnöke; Molnár József, az alsópetényi Prónay-kastély tulajdonosa; Papp József debreceni helytörténeti kutató; Polyák Péter, a kecskeméti városgazdálkodási vállalat nyugalmazott igazgatója, aki a helyi városszépítő egyesület elnökségi tagja és titkára volt; Rajki Diána, a Build-Communication Kft. tulajdonosa, a Várépítő pályázat életre hívója; Roboz Judit, a Budapesti Városvédő Egyesület II. kerületi csoportjának vezetője; Szarka Elemér, a komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke; valamint Zsíray Ferenc, a Tapolcai Városvédő Egyesület Elnöke.
A díjátadó előtt a kecskeméti Városháza díszudvarán Zsolnay-épületkerámiákból, valamint szecessziós építészeti fotókból nyílt kiállítás. Az országos találkozó pénteken szakmai konferenciával zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során