Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. December 18. 09:04, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom

Okosak és ügyesek – Esztergom elismerte a jó tanuló, jó sportolókat

Okosak és ügyesek – Esztergom elismerte a jó tanuló, jó sportolókat

Az iskolapadban és a sportban is egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat ismert el csütörtökön Esztergom. A városvezetés átadta az idei Jó tanuló, jó sportoló díjakat.

A kimagasló teljesítményt nyújtó esztergomi fiatalokról Romanek Etelka polgármester az ünnepségen elmondta: ők azok, akikre már most büszkén tekintünk, akik talán már a közeljövőben olyan példát mutatnak nekünk, olyan eredményeket érnek el, amelyek a jövőt alapozzák meg. Esztergom, Magyarország és Európa jövőjét.

„Egy évvel ezelőtt, amikor először köszönthettem a város legkiválóbb diákjait, elmondtam: az új képviselő-testület eltökélt célja, hogy egy békés, kiegyensúlyozott jövőképű Esztergom alapjait rakja le. Az alapok pedig meggyőződésem szerint elsőként a most cseperedő diákságot szolgálják majd, ők lesznek azok, akik már egy olyan közegben nőnek fel, ahol jó esztergominak lenni” – tette hozzá a polgármester.

Majd hangsúlyozta, hogy éppen ezért döntött a városvezetés úgy, hogy először rendezi a sok ránk váró nehéz feladat közül az oktatási intézmények helyzetét. Ezért újultak meg a város óvodái, játszóterei és ismét az önkormányzat kezelésébe kerültek az iskoláink. Mindent megtesz az önkormányzat azért, hogy jó és gondos gazdája lehessen az intézményeknek, és hogy ezt minden érintett, szülők, tanárok, de legfőképpen a diákok érezzék.

„A sport és a tudás nem csak a sportpályákon és az iskolában fontos, hanem azt követően, egész életünk végéig elkísér. Mindenki részéről elismerés jár azoknak, akik már fiatal korukban felismerték az élet igazi értékeit, elismerés jár mindazoknak, akiket tegnap a díjazottak között köszönthettünk. És kiváltképp elismerés jár azoknak, akik segítettek mindenben, hiszen ez az ő sikerük is: azon szülők, tanárok, edzők, barátok sikere, akik joggal büszkék arra, amit elértek a díjazottak” – fűzte hozzá Romanek Etelka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT