Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

A vállalat 2022. szeptember 20-án adta át a nagyértékű oktatási segédeszközt, amely a nyelv- és természettudományi tantárgyak tanítását fogja szolgálni.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy a városvezetéssel és az oktatási intézményekkel együttműködve néhány éve közös gondolkodást kezdtek meg, mivel a Richter társadalmi felelősségvállalásként azt a célt tűzte ki, hogy az oktatási intézményeket tudatosan támogatja. Ennek keretében korábban már a Petőfi és a Zrínyi iskolában szintén átadtak egy okostáblát, a dorogi gimnázium természettudományoknál használatos oktatási eszközöket kapott, valamint a művelődési ház alagsorában egy új közösségi teret, Richter-termet alakítottak ki a diákoknak.

„A gyerekeket próbáljuk a természettudományi tantárgyak szeretetére bátorítani, hiszen már általános iskolában kialakul az érdeklődési körük. Azt szeretnénk, hogy azok a gyerekek, akik fogékonyak ezekre, tovább tudjuk kísérni őket, hiszen az ipar és a város szorosan fűződik egymáshoz, ezért hosszú távon mi is számítunk rájuk” – jegyezte meg a főmérnök, majd rávilágított arra, hogy az esztergomi Bottyán iskolával jelenleg egy duális képzésen dolgoznak.

Az átadást követően a második osztályos diákok a digitális tábla segítségével kezdték meg a tanórát. Kiss Rózsa tanítónő koordinálásával a gyerekek a gyümölcsökkel, illetve a háziállatokkal ismerkedhettek angol nyelven. Különböző ügyességi- illetve memóriajátékokon, valamint összekötős feladatokon keresztül gyakorolták az idegen nyelvet.

Vig Attila intézményvezető a tanóra után elmondta, hogy mint láthattunk mind a tanítók, mind a gyerekek könnyedén és egyszerűen használják a tanóra keretében az okostáblát. „Mind méretét, mind fejlettségét tekintve kiváló választás volt ez a tábla, hiszen az oktatási segédanyagok könnyen futtathatók rajta. Köszönjük a vállalatnak a nagyszerű ajándékot, ami által a gyermekek még okosabbak lehetnek” – jegyezte meg az intézményvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.