Városlista
2022. szeptember 30, péntek - Jeromos

Hírek

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

A vállalat 2022. szeptember 20-án adta át a nagyértékű oktatási segédeszközt, amely a nyelv- és természettudományi tantárgyak tanítását fogja szolgálni.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy a városvezetéssel és az oktatási intézményekkel együttműködve néhány éve közös gondolkodást kezdtek meg, mivel a Richter társadalmi felelősségvállalásként azt a célt tűzte ki, hogy az oktatási intézményeket tudatosan támogatja. Ennek keretében korábban már a Petőfi és a Zrínyi iskolában szintén átadtak egy okostáblát, a dorogi gimnázium természettudományoknál használatos oktatási eszközöket kapott, valamint a művelődési ház alagsorában egy új közösségi teret, Richter-termet alakítottak ki a diákoknak.

„A gyerekeket próbáljuk a természettudományi tantárgyak szeretetére bátorítani, hiszen már általános iskolában kialakul az érdeklődési körük. Azt szeretnénk, hogy azok a gyerekek, akik fogékonyak ezekre, tovább tudjuk kísérni őket, hiszen az ipar és a város szorosan fűződik egymáshoz, ezért hosszú távon mi is számítunk rájuk” – jegyezte meg a főmérnök, majd rávilágított arra, hogy az esztergomi Bottyán iskolával jelenleg egy duális képzésen dolgoznak.

Az átadást követően a második osztályos diákok a digitális tábla segítségével kezdték meg a tanórát. Kiss Rózsa tanítónő koordinálásával a gyerekek a gyümölcsökkel, illetve a háziállatokkal ismerkedhettek angol nyelven. Különböző ügyességi- illetve memóriajátékokon, valamint összekötős feladatokon keresztül gyakorolták az idegen nyelvet.

Vig Attila intézményvezető a tanóra után elmondta, hogy mint láthattunk mind a tanítók, mind a gyerekek könnyedén és egyszerűen használják a tanóra keretében az okostáblát. „Mind méretét, mind fejlettségét tekintve kiváló választás volt ez a tábla, hiszen az oktatási segédanyagok könnyen futtathatók rajta. Köszönjük a vállalatnak a nagyszerű ajándékot, ami által a gyermekek még okosabbak lehetnek” – jegyezte meg az intézményvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco