Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

A vállalat 2022. szeptember 20-án adta át a nagyértékű oktatási segédeszközt, amely a nyelv- és természettudományi tantárgyak tanítását fogja szolgálni.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy a városvezetéssel és az oktatási intézményekkel együttműködve néhány éve közös gondolkodást kezdtek meg, mivel a Richter társadalmi felelősségvállalásként azt a célt tűzte ki, hogy az oktatási intézményeket tudatosan támogatja. Ennek keretében korábban már a Petőfi és a Zrínyi iskolában szintén átadtak egy okostáblát, a dorogi gimnázium természettudományoknál használatos oktatási eszközöket kapott, valamint a művelődési ház alagsorában egy új közösségi teret, Richter-termet alakítottak ki a diákoknak.

„A gyerekeket próbáljuk a természettudományi tantárgyak szeretetére bátorítani, hiszen már általános iskolában kialakul az érdeklődési körük. Azt szeretnénk, hogy azok a gyerekek, akik fogékonyak ezekre, tovább tudjuk kísérni őket, hiszen az ipar és a város szorosan fűződik egymáshoz, ezért hosszú távon mi is számítunk rájuk” – jegyezte meg a főmérnök, majd rávilágított arra, hogy az esztergomi Bottyán iskolával jelenleg egy duális képzésen dolgoznak.

Az átadást követően a második osztályos diákok a digitális tábla segítségével kezdték meg a tanórát. Kiss Rózsa tanítónő koordinálásával a gyerekek a gyümölcsökkel, illetve a háziállatokkal ismerkedhettek angol nyelven. Különböző ügyességi- illetve memóriajátékokon, valamint összekötős feladatokon keresztül gyakorolták az idegen nyelvet.

Vig Attila intézményvezető a tanóra után elmondta, hogy mint láthattunk mind a tanítók, mind a gyerekek könnyedén és egyszerűen használják a tanóra keretében az okostáblát. „Mind méretét, mind fejlettségét tekintve kiváló választás volt ez a tábla, hiszen az oktatási segédanyagok könnyen futtathatók rajta. Köszönjük a vállalatnak a nagyszerű ajándékot, ami által a gyermekek még okosabbak lehetnek” – jegyezte meg az intézményvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.