Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 05. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Tagadhatatlan, hogy az okostelefon, az iPad, és a többi technológiai eszköz megkönnyíti a felnőttek életét, s szórakoztatóbbá teszi a gyerekekét. A technológia fejlődése azonban alapvetően változtatta meg a családok életét is - írja a Fox News.

Diane Lang pszichoterapeuta szerint ezért a család és a technológia közötti egyensúly egyre égetőbb kérdéssé válik. Átalakul a kommunikáció is: a gyerekek a szomszéd szobából szöveges üzenet formájában kommunikálnak szüleikkel. A technológia azonban nem kevesebb, hanem egyre több szerepet fog vállalni az emberek életében, ezért érdemes odafigyelni, hogy a családi kapcsolatok ne lássák ennek kárát.

Legyen példakép

Hogyha Ön, mint szülő, állandóan megnézi a telefonját, amikor az megszólal, a gyerek is ezt fogja tenni. Mutasson példát gyereke előtt, ne legyen a technológia lételeme életének, használja csak akkor, amikor tényleg szüksége van rá.

Kapcsolja ki telefonját

A gyerekek átlagosan napi 7 órát töltenek valamilyen technológiai eszköz (okostelefon, számítógép, iPad, televízió, stb.) használatával, Minden egyes óra családi kapcsolatok megromlását okozhatja. Amikor a munkából hazaér, Ön is kapcsolja ki telefonját, számítógépét, s a gyerek számára is határozzon meg maximális időtartamot, amit a technológiai eszközök használatával tölthet.

Fordítson több időt személyes kapcsolatokra

A közösségi oldalak mértéktelen használata helyett otthon töltsön időt családjával. Vacsorázzanak együtt, számítógép és televízió helyett társasjátékozzanak, menjenek el biciklizni, töltsenek időt a szabadban, hogy ne távolodjanak el egymástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.