Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. November 21. 08:13, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Októberben csökkent a munkanélküliség a megyében

Októberben csökkent a munkanélküliség a megyében

Két havi növekedés után, októberben ismét csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Komárom-Esztergom megyében, a gazdaságilag aktív népességen belüli arányuk 8,3 százalékot ért el.

Pákozdi Szabolcs, a megyei munkaügyi központ igazgatója kedden az MTI-t tájékoztatta, mely szerint az átlagnál nagyobb mértékben, közel egy százalékkal csökkent a pályakezdő álláskeresők száma. A pályakezdők október végén a teljes nyilvántartott állomány 11,5 százalékát adták, ez a csökkenés ellenére az egy évvel korábbi adatokat 3,5 százalékponttal haladja meg.

A nyilvántartott álláskeresők állományából 2373 fő került ki, a kilépők harmadát a munkaügyi központok közvetítés útján helyezték el. Közülük 137 főt normál álláshelyre vettek fel, a többiek támogatott munkahelyekre kerültek.

Október végén 12 363 álláskereső szerepelt a megyei nyilvántartásban, akiknek összesen 717 betölthető állást kínáltak. A legnagyobb számban a normál ajánlatok fordultak elő, negyedüket a támogatott munkahelyek adták, a külföldi munkavállalók iránti igény továbbra is csekély maradt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.