Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2016. Augusztus 17. 12:45, szerda | Külföld
Forrás: mti

Olimpia 2024: Budapest esélyes pályázó

Olimpia 2024: Budapest esélyes pályázó

Budapestnek minden esélye megvan a 2024-es nyári olimpia rendezésének elnyerésére

- idézte a nemzetközi sajtó Fürjes Balázst, Budapest 2024 pályázat elnökét a riói olimpia keddi napján megtartott nemzetközi sajtótájékoztató másnapján.
Az amerikai The Washington Post és a brit Daily Mail is azt emelte ki a tudósításában, hogy Budapest egyenlő esélyekkel indul Los Angelesszel, Rómával és Párizzsal szemben a rendezésért folyó versenyben. A Washington Post Fürjes Balázst, a Budapest 2024 pályázat elnökét idézte: "Budapest egyáltalán nem esélytelen ebben a versenyben, s éppen ugyannyi esélye van a győzelemre, mint a másik három pályázó városnak."

Az amerikai lap beszámolt arról is, hogy megkérdezték Fürjest a magyar kormány illegális bevándorlókkal kapcsolatot politikájának és az olimpiarendezésnek a viszonyáról. "A migránsáradat manapság az egyik legnagyobb világméretű kihívás, amelyben világméretű megoldásra van szükség. Amit a sport tehet ebben az ügyben az az, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket" - idézte az újság Fürjes Balázst.

A Daily Mail kiemelte, hogy a Budapest 2024 pályázat elnöke szerint a magyar főváros büszke arra, hogy versenyben van az olimpia megrendezéséért.

"Amennyire mi tartunk az ellenfeleinktől, éppen ugyanannyira kell nekik tartaniuk tőlünk, figyelembe véve az olimpiai eszmét és a barátságosságot" - idézte a brit napilap Fürjes Balázst.

A Daily Mail azt is megjegyezte a beszámolójában, hogy a budapesti pályázat azt ígéri, a versenyhelyszínek közötti utazási idő egyetlen esetben sem lesz több 13 percnél, mert azok egy 10 kilométeres körzeten belül helyezkednek majd el. A lap kitér rá, hogy csupán öt új létesítmény megépítésére van szükség Budapesten a játékok megrendezéséhez.

A tájékoztatón a Budapest 2024 sportigazgatója, Mizsér Attila azt mondta :"jó pár sportágat a Duna kötne össze. "Az egész város egy fantasztikus olimpiai park lenne- fogalmazott a korábbi olimpiai bajnok.

A sajtótájékoztatóról számos hírügynökség, mások mellett az amerikai AP, a francia AFP és a német dpa is beszámolt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben, Limában dönt a 2024-es házigazdáról.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 09:28, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 548,8 millió, a halálos áldozatoké 6,338 millió a világon

A világon 548 825 955 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 338 515 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.

2022. Július 02. 18:08, szombat | Külföld

Felvásárolja az országban megtermelt összes búzát Szlovénia

Szlovénia az állami árutartalékok intézeten keresztül felvásárolja az országban megtermelt össze búzát, továbbá 22 millió euró értékben támogatást nyújt a gazdálkodóknak

2022. Július 01. 13:03, péntek | Külföld

Átalakítják a Notre-Dame katedrális környékét

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.

2022. Július 01. 07:00, péntek | Külföld

Újabb csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést,