Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2012. Szeptember 02. 08:11, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp, fotók: Oxi

Olimpiai bajnokok avatták fel a megújult jachtkikötőt

Olimpiai bajnokok avatták fel a megújult jachtkikötőt

Felavatták a megújult esztergomi Nautica Jachtkikötőt augusztus 30-án. Az eseményen Völner Pál, infrastruktúráért felelős államtitkár, Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Kökény Roland olimpiai bajnok sportolók is részt vettek.

A Nautica Jachtkikötő az országban az elsők között1989-ben jött létre, amely kezdetben csak néhány hajó kikötésére volt alkalmas.A kikötőt két, a hajózást és a vízi életet kedvelő család alapította vízi személyszállításra és rendezvényhajós programok lebonyolítására. A változó piaci igények miatt mára azonban csak a kikötő üzemeltetése maradt meg. A kikötőt jelenleg Papp Attila családi vállalkozásként üzemelteti, kiegészítő tevékenységként pedig kishajóvezetői tanfolyamokat is szervez.

Az eltelt több mint húsz év alatt pedig folyamatosan fejlődött, a magas színvonalú és széleskörű szolgáltatásnyújtás érdekében pedig idénre teljesen megújult a kikötő. A fejlesztésnek köszönhetően a létesítmény új mólórendszert kapott, így ma már 233 méter hosszan köthetnek ki az esztergomi Kis-Dunán a hajók. A beruházásnak hála országszerte egyedi és biztonságos beton stégrendszer várja az Esztergomba érkező hajókat, jachtokat.

Völner Pál államtitkár és a londoni olimpián aranyat szerző Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Kökény Roland

A felújított létesítmény ünnepélyes átadója csütörtökön 17 órakor zajlott le, az eseményen pedig köszöntőt mondott Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, valamint meghívottként részt vett Szabó Gabriella,Kozák Danuta és Kökény Roland olimpiai bajnok sportolóink.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.