Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 19. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Új-Hullám

Olimpiáról, győzelmekről, edzésről - Új-Hullám közönségtalálkozó -Fotók

Olimpiáról, győzelmekről, edzésről - Új-Hullám közönségtalálkozó -Fotók

Olimpikonok, vízilabdások, úszók, szakvezetők voltak a vendégei a szerdai dorogi közönségtalálkozónak, melyet az Új-Hullám SE és a város sportintézménye közösen szervezett.

Olimpiai közönségtalálkozót rendezett szerdán Dorog Város Egyesített Sportintézménye és az Új-Hullám Sport Egyesület a dorogi József Attila Művelődési Házban. Az előadás célja a sport megszerettetése volt a gyerekekkel, elsősorban a dorogi általános iskolák 1-5 osztályos tanulóival. Az eseményt Tittmann János polgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy Dorogon fontosnak tartják a sportéletet, és hogy az önkormányzat a lehetőségeihez képest mindent megtesz azért, hogy az uszodai sportágak is fejlődjenek a városban.

Ezt követően Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya összehasonlította a korábbi és a jelenlegi olimpiák hangulatát, beszélt a felkészülésről, az edző és a versenyző kapcsolatáról, valamint arról, hogyan épül fel egy úszó napi programja a versenynapon és elmesélte, hogy milyen az élet az olimpiai faluban. Kiss László ezenkívül kifejtette, hogy a londoni uszoda nézőterének felső karéját lebontják, de az uszoda az olimpiai után is tovább működik. Nagy érdeklődés követte a szövetségi kapitány video elemzését, amelyet Gyurta Dániel és Risztov Éva győztes versenyéről tartott.

A közönségtalálkozón ezután Csaba László következett, a Testnevelési Egyetem nyugalmazott tanára kiemelte, hogy a gyerekek számára az a legfontosabb, hogy legjobb technikával ússzanak, és hogy mindig hallgassanak az edzőjükre. Hozzátette, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon sokat változott az úszás technikája.

Merész András, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya ezt követően beszélt az olimpiai felkészülésről, és Drávucz Rita csapatkapitánnyal együtt elmondta, hogyan élte át az orosz válogatott elleni győzelmet, amellyel a csapat bekerült a londoni olimpia elődöntőjébe. Elmondta, hogy az elmúlt években nagyon sokat fejlődött a női vízilabda, amely mára látványsportággá vált.

A rendezvényen végül Drávucz Rita és Tóth Andrea világ-és Európa-bajnok játékosok beszámoltak a vízilabdások edzésmunkájáról, és hogy milyen érzés sikeres sportolónak lenni. A program végén pedig a gyerekek aláírásokat és ajándékokat kaptak a meghívott vendégektől.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.