Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Augusztus 25. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/forrás: facebook.com/RomanekEtelka

Olyan lesz a jövő nemzedéke, mint a jelen iskolája – Évnyitó Esztergomban

Olyan lesz a jövő nemzedéke, mint a jelen iskolája – Évnyitó Esztergomban

Tanévnyitó konferencia az esztergomi pedagógusokkal

Tanévkezdő munkaértekezletre hívták össze Esztergom oktatási-nevelési intézményeinek vezetőit, képviselőit augusztus 23-án a városháza nagytermébe, ahol Romanek Etelka polgármester többek között Erős Gáborral, a Köznevelési, Ifjúsági- és Sportbizottság elnökével fogadta a pedagógusokat.

A polgármester köszöntőjében elsőként Szent-Györgyi Albertet idézte, aki úgy fogalmazott: „Olyan lesz a jövő nemzedéke, mint a jelen iskolája”, majd azzal folytatta, hogy a pedagógusok munkája alapvetően a bizalomra és szeretetre kell, hogy épüljön, mert ez lehet egy életre szóló kapcsolat diák és tanár, nevelő között. Ugyancsak felhívta a pedagógusokkollégák figyelmét arra, hogy szerinte milyen fontos az öröm, az öröm meglelése a tanulás, a nevelés folyamatában, és fontos, hogy Esztergomban is létrejöhessenek olyan közösségek, akár az iskolák, óvodák falain belül is, ahol a sok negatív évtized után egy felemelkedő, öntudatos, városi közösséget erősítő időszak formálódhat.

A munkaértekezlet további részében bemutatkozott Ekl Gergő, az ENSZ Ifjúsági Küldött Programjának képviselője, aki azért látogatta meg az értekezletet, hogy röviden tájékoztassa az intézményvezetőket egy egy éve indult ENSZ-programról. Mint többek fogalmazott: a program lényege, hogy abban fokozott szerepet kapjanak a felnőtt ENSZ-képviselethez hasonlóan a fiatalok az őket érintő ügyekben, de akár a globális politikai témákban is. Ekl Gergő arra kérte az iskolák, óvodák vezetőit, hogy a későbbiekben – várhatóan szeptemberben – az esztergomi látogatások alkalmával, a civil szervezetekhez és nagyvállalatokhoz hasonlóan segítsék elő a fent említett program menetét.

Ezt követően több napirendi pontban foglalkozott az értekezlet az előttünk álló 2017/2018-as tanévvel. Így többek között szó volt a tankerületi szakmai felügyeletről, az intézményvezetői pályázatok elbírálásáról (az iskoláknál nem volt vezetői változás, az óvodáknál pedig a Képviselő-testület valamennyi pályázót támogatta). Ezeken túl tájékoztató hangzott el egy szeptemberben tartandó workshopról, a művelődési házak, könyvtár és zeneiskola beszámolójáról, illetve az iskolákat, óvodákat érintő városi rendezvényekről, valamint a napköziről és a középiskolák nyári gyakorlatáról is. Ugyancsak az értekezleten kaptak a pedagógus kollégák a tájékoztatást az „Év diákja” és az országos tanulmányi versenyekről, valamint a „Kiemelkedő versenyfelkészítő munkáért”-díjról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.