Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Március 21. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Oneworld tag lett az Air Berlin

Oneworld tag lett az Air Berlin

Teljes jogú tagjává vált a oneworld légiszövetségnek az Air Berlin.

Európa hatodik és Németország második legnagyobb légitársasága, amely Budapestre is közlekedtet járatokat immáron a oneworld légiszövetség tagságával együttjáró előnyöket is fel tudja kínálni utasainak - írja az airportal.hu.


A csatlakozási ünnepséget a Berlin Brandenburg Repülőtéren tartották, amely az első légitársasági sajtóesemény az új repülőtér történetében. A Brandenburg nemzetközi repülőtér június 3-tól, annak hivatalos üzemkezdetétől lesz az Air Berlin bázisrepülőtere, amely vadonatúj terminálépületének előterén most először parkolt utasszállító repülőgép.

Az Air Berlin, amely 40 ország 162 célállomására üzemeltet járatokat és 2011-ben több, mint 35 millió utast szállított fontos szereplője lesz a légiszövetség európai hálózatának, különösen, ami a közép-, és kelet-európai régiót érinti. A oneworld tagság révén 150 ország 800 városát kitevő nagyságúra bővült az Air Berlin és a szövetség közös hatóköre.

A oneworld légiszövetség jelenleg 11 tagot számlál: az Air Berlint, az American Airlinest, a British Airwayst, a Cathay Pacific-et, a Finnairt, az Iberiát, a Japan Airlinest, a LAN-t, a Qantast, a Royal Jordaniant és az S7-est.A légiszövetség közleményének igencsak udvarias fogalmazása szerint az egykori magyar nemzeti légitársaság, a Malév 'inaktív' tagja a oneworldnek. A Malév Duna Club törzsutasprogram tagok az Air Berlin korábbi bejelentése szerint átjelentkezhetnek a légitársaság topbonus programjába.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.