Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2014. November 20. 14:28, csütörtök | Helyi

Önkormányzati közlemény: Rendkívüli testületi ülés november 19.

Önkormányzati közlemény: Rendkívüli testületi ülés november 19.

November 19-én, szerdán délután rendkívüli ülés keretében négy napirendi pontot tárgyalt Esztergom Város Önkormányzatának képviselőtestülete.

A képviselőtestület döntött többek között az új Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadásáról, a testület november-decemberi munkatervéről, az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal létszámbővítéséről, valamint Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testülete Bizottságainak és az Esztergom-kertváros Településrészi Önkormányzat megalakításáról.

A Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálata elsősorban a vonatkozó jogszabályok miatt volt szükséges, az új SZMSZ hamarosan teljes egészében elérhető lesz a www.esztergom.hu honlapon. A hivatal létszámbővítésére a hatékonyabb ügyintézés érdekében van szükség: a megszavazott 15 főből öt fő az újonnan felállított jogi irodára, 3 fő a polgármesteri kabinetre, 8 fő pedig a különböző szervezeti egységekbe kerül. Az erről, valamint a testület november-december havi munkatervéről szóló részletes határozat szintén olvasható lesz a www.esztergom.hu oldalon. Az elfogadott munkaterv szerint november 27-én és december 11-én ülésezik a testület, december 15-én pedig közmeghallgatást tartanak.

Utolsó napirendi pontként a testület döntött az önkormányzati bizottságok és az Esztergom-kertvárosi részönkormányzat megalakításáról, a megválasztott bizottsági és részönkormányzati tagok a testület előtt letették ünnepélyes esküjüket.

A bizottságok és a településrészi önkormányzat összetétele:

Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság:
Elnök: Sasvári Viktor
Tagok: Dr. Alberti Péter, Tordainé Vida Katalin, Nyíri Attila, Eck András, Sztojka Lajos, Szentkirályi Ádám, Hégli Krisztián, György Sándor, Biró László, Dr. Bacsa György,

Városfejlesztési Bizottság:
Elnök: Eck András
Tagok: Erős Gábor, Meszes Balázs, Juhász István, Dr. Szerencsés Gergely, Varga Ernő, Sasvári Gábor, Csirke József, Toldi András
Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság:
Elnök: Meszes Balázs
Tagok: Tóth Tamás, Eck András, Dr. Alberti Péter, Horányi László, Koditek Pál, Decsi Attila,

Közjóléti és Egészségügyi Bizottság:
Elnök: Tordainé Vida Katalin
Tagok: Nyíri Attila, Stámusz Andrea, Tóth Tamás, Dr. Pák Péter, Dr. Micsinainé Dr. Kaszanitzky Antónia, Dr. Kanász Gábor
Nemzetiségi Bizottság:
Elnök: Sztojka Lajos
Tagok: Stámusz Andrea, Vigh László, Farkas Károly, Mezősi Mihály

Környezetvédelmi, Köztisztasági és Közrendi Bizottság:
Elnök: Juhász István
Tagok: Tóth Tamás, Vígh László, ifj. Torma László, Dávid Gábor Tamás,

Jogi, Etikai és Ügyrendi Bizottság:
Elnök: Dr. Alberti Péter
Tagok: Szerencsés Gergely, Stámusz Andrea, Dr. Ilosvai Gábor, Zwierczykné dr. Szakál Ibolya,

Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság:
Elnök: Erős Gábor
Tagok: Meszes Balázs, Tordainé Vida Katalin, Sasvári Viktor, Nyíri Attila, Vígh László, Sóron Tibor, Szalma Lászlóné, Szerencsés Tamás, dr. Velencei Attila, Varga Krisztina

Közbeszerzési Bizottság:
Elnök: Dr. Szerencsés Gergely
Tagok: Erős Gábor, Sasvári Viktor, Dr. Havasi Tamás, Szedmer Szabolcs

Esztergom-kertváros Településrészi Önkormányzata:
Elnök: Tóth Tamás
Tagok: Sztojka Lajos, Molnár Csaba, Simonné Cserép Krisztina, Weldin József, Pataki Norbert, Makula Ferenc, Lőrinczy György, Góman János

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.