Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 12. 07:20, kedd | Helyi

Önkormányzati segítséggel újult meg a lengyelek szétvert klubhelyisége

Önkormányzati segítséggel újult meg a lengyelek szétvert klubhelyisége

A Béke téren lévő klubhelyiség nemrég egy szennyvízelvezető cső meghibásodásának és javítási munkálatainak következtében vált használhatatlanná.

Esztergom Város Önkormányzata sietett a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Magyar Lengyel Baráti Társaság segítségére, miután értesült arról, hogy a két szervezet által közösen használt hely a javítási munkálatok alatt olyan súlyosan sérült, hogy komoly beavatkozásra van szükség a rendbetételéhez.

Az önkormányzat az anyagi segítségen túlmenően a város cégét, a Strigonium Zrt.-t bízta meg a klubszoba rendbetételével, akik a szétvert aljzat kijavítása után a sérült villanyvezetékeket is megjavították, sőt új kapcsolókat és lámpákat is elhelyeztek a tisztasági festést követően.

Hernádi Ádám polgármester javaslatára pedig a padlót borító korábbi linóleumot a szakemberek egy esztétikusabb, jó minőségű laminált parkettára cserélték.

A Magyar-Lengyel Baráti Társaság elnöke Kassai Zenona elmondása szerint mindezt szűk egy hét leforgása végezték el a Strigonium munkatársai, akik nem csak gyorsak voltak, hanem annyira prezícen, alaposan és tisztán dolgoztak, hogy egy közös takarítást követően már csak vissza kell költöztetni a bútorokat, iratokat és újra használatba veheti a két szervezet a klubhelyiséget.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 09:48, vasárnap | Helyi

A Képviselő-testület 2021. október 21-i rendes ülésének meghívója

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete soron következő ülését 2021. október 21-én (csütörtökön) 9 órakor a Városháza nagytermében tartja.

2021. Október 16. 06:52, szombat | Helyi

Jövő nyárig lezárják az autós forgalom elől a Deák Ferenc utcát

2021. október 18-tól, előreláthatólag 2022. június 30-ig közmű- és útépítéssel összefüggő munkálatok végzése miatt a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül Esztergomban a Deák Ferenc utca egy szakasza.

2021. Október 15. 16:53, péntek | Helyi

Tájékoztató a társasházakban élők számára a szelektív-hulladékszállítás változásairól

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete a 237/2021. (VIII.27.) határozatában döntött a szelektív-hulladékgyűjtő szigetek végleges megszüntetéséről 2021. október 17. napjáig.

2021. Október 15. 08:39, péntek | Helyi

A helyi rendőrök elfogták az esztergomi piacon vandálkodót

Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, aki korábban az esztergomi piacon több pavilont feltört. A gyanúsítottnak további vagyon elleni bűncselekmények is a számlájára írhatók.