Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2021. Október 12. 07:20, kedd | Helyi

Önkormányzati segítséggel újult meg a lengyelek szétvert klubhelyisége

Önkormányzati segítséggel újult meg a lengyelek szétvert klubhelyisége

A Béke téren lévő klubhelyiség nemrég egy szennyvízelvezető cső meghibásodásának és javítási munkálatainak következtében vált használhatatlanná.

Esztergom Város Önkormányzata sietett a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Magyar Lengyel Baráti Társaság segítségére, miután értesült arról, hogy a két szervezet által közösen használt hely a javítási munkálatok alatt olyan súlyosan sérült, hogy komoly beavatkozásra van szükség a rendbetételéhez.

Az önkormányzat az anyagi segítségen túlmenően a város cégét, a Strigonium Zrt.-t bízta meg a klubszoba rendbetételével, akik a szétvert aljzat kijavítása után a sérült villanyvezetékeket is megjavították, sőt új kapcsolókat és lámpákat is elhelyeztek a tisztasági festést követően.

Hernádi Ádám polgármester javaslatára pedig a padlót borító korábbi linóleumot a szakemberek egy esztétikusabb, jó minőségű laminált parkettára cserélték.

A Magyar-Lengyel Baráti Társaság elnöke Kassai Zenona elmondása szerint mindezt szűk egy hét leforgása végezték el a Strigonium munkatársai, akik nem csak gyorsak voltak, hanem annyira prezícen, alaposan és tisztán dolgoztak, hogy egy közös takarítást követően már csak vissza kell költöztetni a bútorokat, iratokat és újra használatba veheti a két szervezet a klubhelyiséget.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco