Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2024. Május 29. 13:31, szerda | Belföld
Forrás: NAV

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

2024. május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként, a NAV Ügyfélportálról (ÜPO) elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.

Az adóazonosító jelről általában azért kérnek igazolást a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), mert az adókártya megrongálódik vagy elvész, illetve névváltozás miatt új kártyára van szükség.

Az igazolás mint közokirat egyes ügyekben – például hitelfelvételnél – hatósági bizonyítványként, hatósági igazolványként helyettesíti az új adókártyát, amíg az meg nem érkezik. Ehhez teszi könnyebbé és gyorsabbá az ügyintézést az új funkció, mivel bárki néhány perc alatt hozzájuthat az elektronikus dokumentumhoz.

A lekérdezés – azonosítás után – az ÜPO-ba belépve indítható, a Saját adatok között a Bővebb információ gombra kattintva, Az adóazonosító jelről szóló igazolás igénylése menüpontban. Az igazolás elektronikusan hitelesített pdf-formátumban töltődik le eszközünkre, időbeli korlátok nélkül használható, és többször is lekérhető.

Az igazolást mindenki csak saját profiljából, önmagának töltheti le, képviselő ebben nem működhet közre, és senki nem kérhet ilyet képviseltjei nevében sem.

Az elektronikus változat mellett továbbra is megmarad a papíralapú, szárazbélyegzős igazolás az adóazonosító jelről, de mostantól egyszerűbb, kényelmesebb és gyorsabb az új digitális megoldást választani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 07:35, péntek | Belföld

Lázár János: a geszti Tisza-kastély felújítása egy korszak restaurációját jelenti

A geszti Tisza-kastély felújítása nemcsak helyreállításról szól, hanem egy korszak restaurációjáról is - hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön a Békés vármegyei Geszten.

2024. Június 28. 07:21, péntek | Belföld

Letették az új vecsési hadiipari üzem alapkövét

Páncéltörő gránátvetők csövét fogják gyártani az üzemben.

2024. Június 27. 14:44, csütörtök | Belföld

KSH: májusban 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2024 májusában 6284 gyermek született, és 9501 ember halt meg; 2023 májusához képest a születések száma 11, a halálozásoké 6,2 százalékkal csökkent, míg a házasságkötéseké 1,2 százalékkal nőtt

2024. Június 27. 14:42, csütörtök | Belföld

Meteorológia: felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön és pénteken

Felhőszakadások alakulhatnak ki csütörtökön a Dunától keletre, pénteken pedig Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben - figyelmeztet a HungaroMet Zrt.