Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 04. 06:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Orbán Viktor: Isten nyugosztalja Mihail Gorbacsovot!

Orbán Viktor: Isten nyugosztalja Mihail Gorbacsovot!

Isten nyugosztalja Mihail Gorbacsovot! - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán az egykori szovjet pártfőtitkár temetésével kapcsolatban szombaton.

"Moszkvában vagyunk. Mihail Gorbacsov búcsúztatására érkeztünk" - mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalon közzétett videóban, hozzátéve, hogy a ravatalnál elhelyezték Magyarország nevében a tisztelet virágait.

"Sok minden kellett ahhoz, hogy harmincegynéhány évvel ezelőtt vér és emberáldozat nélkül szabadulhassunk ki a Szovjetunióból és szabadulhassunk meg a kommunizmusból. Gorbacsov nélkül ez nem történhetett volna meg. Így, vér nélkül, békében biztosan nem történhetett volna meg" - mondta a magyar miniszterelnök.

"Hálásak vagyunk neki, ezért jöttünk el és helyeztük el a tisztelet virágait. Isten vele, nyugodjék békében!" - mondta Orbán Viktor.

Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).