Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 22. 07:59, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Orbán Viktor miniszterelnök Esztergomról

Orbán Viktor miniszterelnök Esztergomról

Orbán Viktor szerint a nyugalom mindig egy átmeneti időszak volt Esztergomban, de a miniszterelnök bízik benne, hogy a 24 milliárd forintos adósságátvállalás után a választásoknak sikerül nyugvópontra állítani a várost.

Orbán Viktor miniszterelnök Esztergomban találkozott a minap a felvidéki Magyar Közösség Pártját vezető Berényi Józseffel. A tárgyaláson a felek a közelgő szlovákiai államfőválasztásról és a májusi európai parlamenti választásról is beszélgettek.

A találkozót követően Orbán Viktor Esztergomról is szót ejtett. Mint a miniszterelnök a kemma.hu-nak nyilatkozva elmondta, Esztergomban a nyugalom mindig egy átmeneti időszak, pedig a város sokat fejlődött és bízik benne, hogy méltóvá válhat arra a címre és helyre, amit az emberek szívében elfoglal.

Mégis csak az egyik fővárosa az országnak Budapest és Székesfehérvár mellett. Ráadásul, ha nem politikusként gondolunk Esztergomra, akkor egy finom kávé után a Bazilika lábánál sétálva megállapíthatjuk, hogy kevés ilyen szép hely van az országban” – fűzte hozzá a miniszterelnök.

A kormányfő kitért arra is, hogy szerinte a várossal nincs baj, a helyi politikával viszont már annál inkább. Ahogy fogalmazott, a demokráciában a politikusok bírálata helyénvaló, de sosem szabad azt elfelejteni, a választópolgárok döntenek arról, hogy kik irányítsanak.

Esztergomban az itt élő embereknek nem sikerül egyértelmű helyzetet kialakítani. Én az előző polgármestert, Meggyes Tamást is támogattam. Neki is meg kellett küzdenie számos nehézséggel, nem is tudott minden akadályt venni. A mostani polgármester asszonyt is támogatom, ott voltam az árvízi helyzetben és megadtam minden segítséget. Ezen túlmenően két lépésben összesen 24 milliárd forint adósságterhet vettünk le a város válláról. Választás előtt állunk, bízom abban, hogy most majd sikerül nyugvópontra juttatni az esztergomiaknak a vitáikat” – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki Völner Pál államtikárral az esztergomi árvízvédelmi töltésre, árvízvédelmi rendszer fejlesztéséről is egyeztetett.

Kapcsolódó cikk:
Táton is járt a miniszterelnök - FOTÓK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.