Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. November 04. 14:35, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Óriási eltérés is lehet a sírhelyárak között Magyarországon

Óriási eltérés is lehet a sírhelyárak között Magyarországon

Több mint ötvenszeres különbség is lehet a magyarországi sírhelyárak között, a temetés helyszínétől függően a sírhelyek és urnafülkék megváltásának díja 11 ezer és 600 ezer forint között van

- derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából végzett országos felmérésből.

A legmagasabb árat a sírhelyért a fővárosban kell fizetni, a temetési kellékek - urna és koporsó - azonban nem Budapesten a legdrágábbak.

A legolcsóbb koporsó 14 ezer forintos ára - Vas megyében - a legdrágább urnáéval vetekszik, Budapesten 6 ezer forinttól kapható urna, de a legolcsóbb koporsóért ennek sokszorosát, 85 ezer forintot kell fizetni. A legolcsóbb, Vas megyében kínált 4600 forintos, és a legdrágább, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elérhető 170 ezres urna között 37-szeres az árkülönbség, az olcsóbb urnák átlagára 9 ezer forint országosan.

Budapesten a koporsóár felső határa 350-380 ezer forint, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 390 ezer forint is lehet. Szinte mindenütt kapható koporsó 100 ezer forintért vagy olcsóbban, ez alól csak a Győr-Moson-Sopron megye jelent kivételt, ahol 140 000 forintba kerül egy egyszerű koporsó.

A biztosító megjegyzi, hogy egyre többen, főleg az idősebb korosztályból már jó előre takarékoskodnak a temetésre, közülük egyre többen kötnek speciális, úgynevezett kegyeleti biztosítást.

Címkék: ár, sírhely, temető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére