Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 10. 08:58, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Örök nyugalomra helyezték Mádl Dalmát

Örök nyugalomra helyezték Mádl Dalmát

Eltemették Mádl Dalmát, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök feleségét, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetét kedden Budapesten, a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 28-as parcellájában.

Mádl Dalma életének 89. évében, október 22-én hunyt el.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete búcsúbeszédében azt mondta, a megrendülés és bizonyosság együtt van jelen most, amikor Mádl Dalmát utolsó útjára kísérik. Megrendülés, mert elvesztettek valakit, akit nagyon szerettek, valakit, aki példakép és bizonyosság, mert, ha valaki, ő biztosan "a szentek seregében ünnepel már".


A római katolikus szertartást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezette.

A temetésen részt vett Orbán Viktor, Áder János köztársasági elnök és felesége, valamint Kövér László, az Országgyűlés elnöke is.

Fotók:MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.