Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Október 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Romanek Etelka facecook

Országos jelentőségű az esztergomi Építész Napok

Országos jelentőségű az esztergomi Építész Napok

Ami Esztergomban történik az építészeti munkában, az országos szinten is párját ritkító, és figyelemreméltó – hangzott el II. Építészeti Napok – Esztergom 2017 című konferencián.

Október 10-én kezdődött a II. Építészeti Napok – Esztergom 2017 című konferencia. A városháza nagytermébe szervezett megnyitón a rendezvény vezetője, Philipp Frigyes főépítész és Bánhidy László alpolgármester köszöntötte az építésztársadalom megjelent tagjait és további érdeklődőket – olvasható Romanek Etelka közösségi oldalán.

A polgármester kifejtette: a megnyitó alkalmával a zeneiskola művésztanárai adtak elő Rossinitől több opuszt, majd Philipp Frigyes főépítész és Bánhidy László köszöntötte a konferencia résztvevőit.

Philipp Frigyes a konferencia témáit, tartalmát jelölte meg a résztvevőknek. Mint mondta a többnapos eseményen szerepel az „Esztergom jövőképe”, az „Építészek másként”, a „Nyitott házak, titkos helyek” és egy „Két év…” elnevezésű tematika is.
Az alpolgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy az építészet azért fontos alkotói ág, mert az építészet a téralakítás művészete, s most Esztergom egy olyan korszakába lépett, melyben ez a téralakítás rég látott nagy méreteket ölt az ide érkezők, az itt élők és az utókor legnagyobb megelégedésére.

Markos Anikó, a megyei építészkamara elnöke rövid beszédében arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy szakmai szempontból is rendkívül példamutató az, hogy Esztergom tartják, immár második alkalommal az Építész Napokat. Markos Anikó úgy fogalmazott: „Amit Esztergomban Bessey László és Philipp Frigyes vezetésével történik az építészeti munkában, az országos szinten is párját ritkító, s figyelemreméltó.

A többnapos konferencián számos szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, illetve több kiállítás, vetített képes performansz, városnéző séta, szakmai vita is részét képezi a rendezvénynek. A konferencia kísérőrendezvénye több díjátadó ünnep, így az „Esztergomi Duna-part” rajzpályázat és az „Év háza”- díjátadója, melyekről a későbbiekben adunk hírt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.