Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 19. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Országosan ellenőrzik a végrehajtókat

Országosan ellenőrzik a végrehajtókat

A bankszámlán tartott összegek lehívásának, a munkabér elvonásának, vagy az ingóságok és az ingatlanok elárverezésének körülményeit is ellenőrzik azon eljárás során, amely a végrehajtók tevékenységét tekinti át. Az év közepéig tartó vizsgálat témakörét az alapvető jogok biztosának hivatalához érkezett panaszok alapján határozták meg - írja a Magyar Nemzet.

Átfogó, országos vizsgálatot indított januárban a végrehajtási rendszer áttekintéséért Szabó Máté hivatala. Az alapvető jogok biztosának munkatársai azt elemzik: megfelelnek-e az alkotmányos és más követelményeknek a végrehajtás menetét rögzítő paragrafusok, emellett kíváncsiak arra is, hogy az előírásokat betartva végzik-e tevékenységüket a bírósági, törvényszéki végrehajtók. Az ombudsman szakemberei megvizsgálják a végrehajtási gyakorlat legfontosabb elemeit, s igyekeznek feltárni azt is, vannak-e olyan hiányosságok, amelyek visszaélésre adhatnak lehetőséget.

A vizsgálatot végző csoport vezetőjétől, Juhász Zoltántól a Magyar Nemzet megtudta: a biztos hivatalának munkatársai négy nagyobb témakört szeretnének körbejárni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.