Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 13. 07:52, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/MTI/MTI Fotó: Balázs Attila

Országszerte rongált a szél – ismét erős vihar várható - FOTÓK

Országszerte rongált a szél – ismét erős vihar várható - FOTÓK

Helyenként viharossá fokozódik a szél ma is, többfelé várható zápor, zivatar. Az erős szél miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, valamint a rendőrség is fokozott óvatosságra inti a közlekedőket.

Csaknem hatvan házat ért kisebb-nagyobb kár, néhány pedig teljesen lakhatatlanná vált a vasárnap délutáni vihar következtében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján, ahol az önkormányzat harmincnyolc embert ideiglenesen a helyi közösségi szálláson helyezett el. Emellett harminckét helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Szegeden a várost szombat éjszaka erős széllel és jégesővel elérő vihar okozta károk elhárítása miatt, sőt mindezen kívül még több tucatnyi helyen kérték a tűzoltók segítségét az országban.

Országszerte rongált a szél – ismét erős vihar várható

Jelenleg is erősen fúj a szél Komárom-Esztergom megyében, a viharos széllökések pedig nemcsak az ingatlanokban okozhat károkat, hanem csökkenthetik a járművek menetstabilitását, erre főként a nagyobb tehergépjárművek előzése során kell fokozottabban odafigyelni.

Országszerte rongált a szél – ismét erős vihar várható

A várható időjárás a héten
Hétfőn nyugaton és a középső országrészben változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol lehet kisebb zápor, keleten, északkeleten viszont többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul.

Kedden nyugaton kevesebb, keleten több felhő várható, ott eső, zápor is kialakulhat. A maximum-hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Szerdán nyugaton időnként, keleten még többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, ott záporok is előfordulhatnak. Az éjszakai órákban 6-11 fok várható, napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön napsütésre is számítani lehet, de főként a Dunától nyugatra lehetnek záporok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Pénteken már bárhol előfordulhat zápor, zivatar, de több-kevesebb napsütés is várható. A nappali maximumok várhatóan 24 és 30 fok között alakulnak.

Szombaton is lehetnek záporok, zivatarok. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Vasárnap főként a nyugati és középső részeken lehetnek záporok, zivatarok. Napközben 21-27 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.