Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2015. Március 03. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Müllner Nándor

Ősi szövegektől a képregényekig

Ősi szövegektől a képregényekig

A gondok ott kezdődnek, ha egy nyelvet generációk óta ugyanazon tankönyvből oktatnak…

Előző cikkemben megpróbáltam bebizonyítani a tézist, mely szerint nincsen szükségünk tankönyvre, ha nyelvet akarunk tanulni – hát nem sikerült. Akkor most már jöjjön könyvajánlónk!

Ismét csak sokakat ki kell, hogy ábrándítsak. Minden valószínűség szerint nem mi fogjuk kiválasztani a könyvünket, hanem a tanáraink. Ők pedig arra fognak esküdni, amiből ők tanultak egykoron. Ez nem feltétlenül rossz, hiszen ők is véghez vitték a „lehetetlent”, és használható, sőt, továbbadható tudást sikerült magukévá tenniük.

A nyelvtanulás Messiása...

Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 16:57, szombat | Belföld

OKF: már 2300 felett a tűzoltói munkák száma

Továbbra is sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak elsősorban a Dunántúlon, szombaton kora délután országszerte már meghaladta a 2300-at a beavatkozások száma.

2023. Február 04. 10:02, szombat | Belföld

Vihar - Vasútvonalak és autópálya-pihenő működését is akadályozzák kidőlt fák

Zirc és Veszprém, valamint Dombóvár és Kaposvár között vonatpótló autóbuszok közlekednek, az M1-es autópálya Hanság pihenőjét pedig mindkét irányban lezárták fakidőlések miatt - közölte a Mávinform és az Útinform szombaton.

2023. Február 04. 10:01, szombat | Belföld

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban pénteken, a rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták a gyanúsítottat - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.