Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Január 16. 11:22, hétfő | Helyi
Forrás: Sportcsarnok

Összecsaptak a fiatalok a spori idei legnagyobb kupáján

Összecsaptak a fiatalok a spori idei legnagyobb kupáján

Minden évben január elején rendezi meg a Pézsa Tibor Sportcsarnok a Kertműves Kupát, U-19-es csapatok számára. Idén is 16 csapat nevezését fogadták el a rendezők.

Több neves csapat későn ébredt és így lemaradt a kupáról, hiszen az októberben meghirdetett felhívásra a csapatok a lehetséges 16 helyet szinte pillanatok alatt kitöltötték. Ebben a korosztályban ez a kupa biztosan a megye legnagyobb, legnívósabb rendezvénye. Voltak csapatok a felvidékről, Fejér, Pest megyéből és a térségünk több részéről is, különböző bajnoki osztályokból.

A selejtező napján a 16 csapat 4X4-es csoportban küzdött meg a továbbjutást jelentő 8 helyért, csoportonként 2-2 helyért.

Az ,,A” csoportban a tavalyi két helyezett magabiztosan jutott tovább (Esztergom és Tát).

A ,,B” csoportban a Tata és a tavalyi győztes Lábatlan emelkedett ki.

A ,,C” csoportban továbbjutott a Dorog és a Csákvár, bár minden dicséretet megérdemel a Vértessomló, hiszen hihetetlen balszerencsével estek ki.

A ,,D” csoportban sajnos egy csapat nem jelent meg, így a Dorog és a Sárisáp jutott tovább.

Másnap, január 8-án a továbbjutó 8 csapat egy előre megadott szisztéma szerint 2X4-es csoportot alkotott, ahonnan az első 2-2 csapat jutott a rájátszásba.
Az ,,A" csoportba összekerült a két Dorog a Tata és az Esztergom, így szinte megjósolhatatlan volt a két továbbjutó. Végül az Esztergom és a Dorog II jutott tovább.

A ,,B” csoport sem volt gyengébb, hiszen a tavalyi két döntős Tát és Lábatlan összekerült, valamint ide került a nagyon stabil Sárisáp és a kupán először induló Csákvár. Végül a Csákvár és a Lábatlan volt a befutó.

Következett a rájátszás két mérkőzése. Mind a két mérkőzés hihetetlen nagy küzdelmet hozott és végül mindkettő büntetőkkel dőlt el a Csákvár és a Lábatlan javára, így ők jutottak a döntőbe.

Az elődöntőben két szomszéd vár találkozott végül a Dorog szerezte meg a harmadik helyett az Esztergom előtt.

Következett az utolsó, a 40. mérkőzés, a döntő. Sokan várták ezt, hiszen nagy csodák nincsenek, valóban a két legerősebb gárda jutott be. A Csákvár NB II-es csapat sok ügyes játékossal, erős kerettel. A Lábatlan a megye 1-ben edződik, játékosai régóta együtt fociznak, nagyon érzik a teremjátékot. Általában minden évben döntőt játszanak.

Mind a két csapatnak ez volt a két nap alatt a 8. mérkőzése. A játékosok nagyon elfáradtak. A végső győzelmet a Csákvár szerezte meg, ami meglepetés volt a nézők számára.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kiemelte, hogy a torna a célját elérte, remekül szolgálta a csapatok felkészülését a tavaszi szezonra. A díjakat a főszponzor, a Kertműves cég igazgatója Kertes Sándor adta át.
Az eredményhirdetést Osvald Zsolt gondolata zárta, aki szomorúságának adott hangot, azért mert egy szakembert sem látott a két nap alatt, aki kíváncsi lett volna arra a legalább 200 játékosra, akik a 2 nap alatt parkettra léptek. Ez persze tipikus a mai fociközegben – emelte ki a főszervező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.