Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2020. December 15. 16:48, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Összeégett holttestet találtak a pilismaróti háztűz után

Összeégett holttestet találtak a pilismaróti háztűz után

Az ügyben a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálatot indított.

Az országban ketten is életüket vesztették lakástüzekben kedden: egy ember Pilismaróton, egy pedig Mátészalkán halt meg – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Hozzátéve, hogy Pilismaróton egy ház gyulladt ki a Duna-parti Mályva utcában. A lángokat a tűzoltók négy vízsugárral oltották el.

A részletekről kedden reggel írtuk.

A katasztrófavédelem délután azt is közölte, hogy az épület átvizsgálása során egy ember holttestére bukkantak. Egyelőre még nem azonosították az elhunytat.

A rendőrség ezért közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja az ügyet, míg a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás indított. Ennek során derül majd ki, hogy mi okozhatta a háztüzet.

Az OKF közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepi időszakban emelkedett a lakástüzek száma: az esetek többsége a nyílt láng, a fűtőberendezések helytelen használatára, a dohányzásra vagy elektromos zárlatra vezethetők vissza.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.