Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. December 03. 13:47, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Összeért az új komáromi híd!

Összeért az új komáromi híd!

Kedden reggel beemelték a szakemberek az utolsó 15 méteres elemet – a záró tagot – a helyére, így az év vége előtt a híd szerkezetkész lett – számolt be a hírről a megyei önkormányzat közösségi oldalán.

A kétszer egysávos új híd a meglévő vasúti hídtól 170 méterre, az Erzsébet-hídtól pedig 2,8 kilométerre épül. A 600 méter hosszú átkelőn nemcsak járdát, hanem kerékpárutat is kialakít a beruházó, a közvilágítás mellett pedig díszkivilágítást is kap.

A két ország közösen pályázott az átkelőre és a hozzá csatlakozó útszakaszok megvalósítására. Az unió Európai Hálózatfejlesztési Eszköz (CEF) alapja által támogatott beruházás koordinátora Magyarország. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetve a szlovák Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Slovenska správa ciest (SSC) Szlovák Közútkezelő Társaság beruházásában valósul meg, 85 százalékos uniós és 15 százalékos hazai forrás felhasználásával. Szlovákia 47,6 millió eurót, Magyarország pedig 52,5 millió eurót kap a projektre. A teljes költségvetés pedig meghaladja a 117 millió eurót, mintegy 36 milliárd forintot.

Fotó: sziakomarom

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Címkék: duna, híd, Komárom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.