Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 27. 05:01, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Összefogás a térség egyik halálútja ügyében

Összefogás a térség egyik halálútja ügyében

Volt, hogy egy héten belül tíz baleset történt Bajna és Szomor között, legutóbb pedig egy ütközésben ketten haltak meg a szakaszon. Összefogtak a helyiek és aláírásgyűjtéssel hívják fel a figyelmet.

Két ember meghalt egy teherautó és egy személyautó ütközése után a Bajna és Szomor közötti úton – írtuk a közelmúltban. A szakaszon rengeteg baleset történik, akadt olyan hét is a közelmúltban, amikor egy héten belül tíz balesethez is ki kellett menniük a mentőknek, rendőröknek Bajna és Szomor közt.

A legutóbbi esetet követően Ábrahám Zoltán, bajnai önkormányzati képviselő kezdeményezésére a térségben élők aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a veszélyes, sokak által csak halálútnak nevezett szakaszra.

A balesetek okai részben egyébként az útpálya rossz állapotának és az átlagosnál durvább csúszósságának köszönhető. A helyiek szeretnék elérni az útpálya felújítását, figyelemfelhívó táblák kihelyezését, de egy fix sebességmérőt sem bánnának.

Az aláírásgyűjtés során néhány nap alatt több mint 1100-an írták alá az íveket, melyeket a minap Ábrahám Zoltán önkormányzati képviselő és Pallagi Tibor bajnai polgármester át is adott Barabás Zsoltnak, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatójának.

Az ügy mellé állt Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is, aki szintén közbenjár a probléma megoldása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT