Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 05. 10:23, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Összefogással a dömösi temető megszépítésére

Összefogással a dömösi temető megszépítésére

Mindhárom temetőre ráfér egy kiadós tavaszi nagytakarítás a Dömösi Víziló közösség szerint, ezért szombaton és vasárnap akciót szervez a nyughelyek rendbetételére. Hamarosan a „Megbékélés fáját” is elültetik a dömösiek.

„Mindhárom temetőre ráfér egy kiadós tavaszi nagytakarítás. Igen szégyenletes módon a zsidótemető felső sarkában múlt ősz óta újra „kinőtt” egy szeméthegy, elcsúfítva a három temető találkozási pontját, valamint mind a református, mind a katolikus temetőben sok-sok hulladék van elszórva. Itt a tavasz, most kell összeszedni a Mindenszentekről maradt, mára szétszóródott mécseseket, koszorú maradékokat, mielőtt a hosszú tél után robban az időjárás, és benövi a gaz, a zöld” – olvasható a főszervező felhívásában.

Nemsokára faültetés is lesz Dömösön, melyen Schreck Tibor szervezésében ünnepélyesen elültetik a dömösiek számos vendég jelenlétében a „Megbékélés fáját” a három temető találkozásánál. Márton András főszervező szerint pedig az ünnepélyes faültetéshez nem lennének méltóak a jelenlegi állapotok.

temető, Dömös, takarítás, rendbetétel, környezet,

A szervezők remélik, hogy az őszi akció mintájára, most még többen vesznek részt a tavaszi nagytakarításon. A közösség kér mindenkit, hogy vigyen magával gereblyét és munkakesztyűt, illetve ha vannak, akkor talicsák is jól jönnének. Zsákokat viszont biztosítanak a szervezők, akik a közös munkán résztvevőknek zsírosdeszka, süti, tea, kávé, üdítő felajánlásokat is szívesen fogadnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT