Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 13. 15:32, szerda | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Ősszel finn-magyar találkozó lesz Esztergomban

Ősszel finn-magyar találkozó lesz Esztergomban

Szeptemberben Esztergom lesz a magyar-finn kapcsolatok fővárosa: hatvan magyar település hatvan finn testvérvárosának képviselői tartják hagyományos találkozójukat nálunk.

A finn-magyar testvérvárosok háromévenként megrendezendő találkozóját készítették elő január 13-ai megbeszélésükön Romanek Etelka polgármester és Reima T.A. Luoto, az Espoo-Esztergom Baráti Társaság finn elnöke, valamint Bánhidy László alpolgármester és Horváth Béla a társaság esztergomi elnöke.

A Bottyán-palota dísztermében megtartott eseményen mind Reima T.A. Luoto, mind pedig Romanek Etelka kölcsönösen tájékoztatták egymást városuk helyzetéről, az elmúlt időszak fontosabb változásairól, a jelen és a közeljövőbeli feladatokról. Ugyancsak nagy hangsúlyt kapott a megbeszélésen, hogy a hatvan magyar illetve finn várost érintő harmadik ilyen testvérvárosi konferencia milyen múltra tekint vissza tartalmában és hozadékában. A találkozó résztvevői mindannyian megegyeztek abban, hogy a finn-magyar testvérvárosok találkozója Esztergomban lesz, idén szeptember első felében. Azt is fixálták, hogy a több napos őszi eseményen nemcsak szakmai, önkormányzati, közéleti konferencia, de a széles közönség számára is részvételt kínáló sokszínű kulturális programsor várja az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT