Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. November 01. 04:59, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Összeverekedtek Nyergesújfalun az utcán, a bíróság előtt felelhetnek

Összeverekedtek Nyergesújfalun az utcán, a bíróság előtt felelhetnek

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot két férfival szemben, akik az esti órákban Nyergesújfalun a járdán verekedtek.

Az egyik férfi 2019. április 6-án 18 óra 20 perc körül Nyergesújfalun, egy járda mellett egy betonfalnak támaszkodva ült, amikor arra haladt a másik férfi további három személy társaságában. Az érkező férfi ittas állapotban odahajolt a földön ülő férfihez, tiszteletlenül szólt hozzá, amire a megsértett férfi rendkívül dühös lett és az őt megsértő férfit azonnal jobb kézzel, ököllel az arcán megütötte. Ezt követően újabb ütést kísérelt meg, azonban a megütött férfi társaságában lévő egyik személy ezt megpróbálta akadályozni úgy, hogy bal kezével próbálta eltolni az ütő férfit, aki azonban a jobb kézzel újra a másodrendű vádlott feje felé ütött ököllel – közölte az ügyészség.

Ezt követően a megütött férfi támadt rá a részben lefogott elsőrendű vádlottra, akit többször megütött a fején. Ezután a vádlottak kölcsönösen többször megütötték egymást, az egyiknek a sapkája esett le, a másik az ütéstől térdre esett. Mindkét elkövető a kezét felemelve támadó állást vett fel az utcában, bokszolóállásban kölcsönösen többször megütötték egymást, majd a földre kerülve ott birkóztak.

A vádlottak a nyílt utcán, a forgalmas közúton az autók haladását figyelmen kívül hagyva tanúsítottak agresszív, a társadalmi együttélés szabályaival szembe helyezkedő magatartást, amely alkalmas volt mások megbotránkoztatására.

Az egyik férfi, aki a konfliktust sértéssel kezdeményezte, visszaeső, 2017-ben szabadult más ügyben kiszabott szabadságvesztéséből, a másik férfi büntetlen.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlottak a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a büntetlen férfit 2 évre bocsássa próbára, míg a visszaeső férfit 80 nap elzárásra és 250 óra közérdekű munkára ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT